Kedim Tuvaletini Dışarıya Yapıyor :(((

Kedimi annesi balkonumuzda doğurmuştu, ben de 2.5 aylıkken eve aldım. Evde 5. gunu ve bize alıştı ancak tuvaletini kuma yaparken dışarıya yapmaya başladı. Dun bir kez kakasını yapmıştı, bugun 3 kez yapmış. Dun zor temizlemiştim, ellerim de manikurlu ve hastalık kapabilirim aşıları yapılmadığı için iç ve dış parazit dışında. Bugun nasıl yapıcam bilmiyorum. Halıları tırmıklıyor, perdelere asılıyor. elime alıp bir şey gösteremiyorum çunku ellerimi ısırma eyleminde bulunuyor surekli. Kendisini temizlemiyor, dışkısının ustunu kuma yaparken kapatmıyordu. Kum kabına bulaştıktan sonra her yere surunuyor halılara falan, kabus gibi. Salonumu koku sardı, sirkeli suyla silsem de gitmedi o koku. Tanıdıklarımın kedileri hiç böyle değillerdi. Bizimki beni gordugu yerde şeker kıtlar gibi kıtlıyor elimi ayağımı.


Sizce balkona geri koymalı mıyım? 5 gun içinde eve alışmış mıdır? Koysam kotu bir şey mi yapmış olurum. Mahallemizde çoğu kapıda su ve mama bulunuyor bu arada. Lutfen bana bir fikir verin.

4 CEVAP

mavitilki
mavitilki

11065

Eğer tuvaletini tutamama gibi fiziksel bir sorunu yoksa tamamen davranışsal bir bozukluk bu durum. Kedinizi duşakabin gibi dar bi alanda ya da kedi kafeslerinde bakın boxlarda değil kafeslerde kumuyla, mamasıyla ve suyuyla beraber tutun. Kumu parmağınızla kazdırın. Görmesini sağlayın. Bir süre sonra içgüdüsel gidip kazacaktır. Tuvaletini yaptıktan sonra üzerini kapatmazsa parmağınızla üzerine kum atarak kapatın bunu da görsün. Biraz sabırlı olun. Kendisini temizlememesi durumu için de sabredin. Yavru kediler pek yalanmaz anneleri temizler onları. Yumuşak bir diş fırçası yardımıyla tüylerini taratarak anne dilini mimik edebilirsiniz. Bu onu temizlenmeye iter. Poposunu yere silmesi konusunda da bebek kedilere yapıldığı gibi ıslak bir bez ya da yumuşak nemli bir peçete ile genital bölgelerini silebilirsiniz. Bu sorununuz için köklü bir çözüm gibi durmuyor olabilir ancak yavrunun temizlenme içgüdülerini uyandıracaktır. Bir süre sonra kendisi temizlenir kumunu da kullanır.

Fsena
Fsena

5379

Kediniz çok minik olduğu için böyle davranışlar göstermesi çok normal
İlk önce sabır göstermeniz gerekiyor
Ellerinize eldiven alın eldivenle temizleyin.
Bunlar olağan şeyler.daha yavru olduğu için sürekli koşturup oyun oynamak isteyecek bir şeyleri ısırmaya çalışacaktır.onun için bikaç ısırıp oynayabileceği dikkatini çeken oyuncaklar alın
Ve her 30 dakikada bir tuvalete götürüp ön patilerinden ellerinizle tutun ve kazımasını sağlayın
Birde tuvaletini yaptığı yeri ilk önce kuru bi bezle silin
Daha sonra karbonat ve beyaz sirkeyle temizleyin
Başka bi temizlik ürünü kullanırsanız çamaşır suyu vesaire onların içinde bulunan maddelerden dolayı kedi tekrar gidip aynı yere yapmaktadır
Sadece sabretmeniz gerekiyor
Kafese falan kapatmayı düşünmeyin asla
Öyle şey mi olur? Davranış bozukluğu falanda değil bu.sadece o minik bi yavru ve size muhtaç.bunun bilincinde olup en baştaki önceliğiniz ona davranışlarını oluşturması için vakit vermektir.
Sizi ısırmasına izin vermeyin.elinizi ısırıcak olduğunda da oyuncak verin onu ısırsın
Bir tane tırmalama tahtası alın 25 30 lira gibi bi fiyatı var
Onu tırmıklasın.

mavitilki
mavitilki

11065


  1. ayına gelmek üzere olan bir kedinin kum kabının dışına yapması gerçekten çok normal bir durum evet. Kesinlikle yanlış bir davranış değil. Kafesten kastım zaten box değil demiştim. Sadece kumuna odaklanması için. Alışana kadar ki bu 1 gün falan sürüyor tıpkı tuvaletini kendi başına yapmaya başlayan bebekler gibi ona bir alan oluşturun. Hatta onlara yapıldığı gibi küçük kaplarda 2-3 farklı yere kum koyabilirsiniz. Kumu öğretiyorsunuz. Daha çok, kazma ve tuvaletini örtme alışkanlığını kazandırıyorsunuz. Kediniz eve yeni girdiği için bu tip hareketler sergiliyor.

mavitilki
mavitilki

11065

Bu haraketin temeli alışmamış olması. Kediler dışarıda istedikleri yere tuvaletlerini yaparlar sonra da gömerler. Bu yüzden kedi davranışçıları kum kaplarının sosyal alanlarda (salon ve odanız gibi her ne kadar istemeseniz de) olmasını önerir. Hatta extra kum kabı önerirler. Tabii ben bu kadar uç noktalara çıkmamanız için söyledim. Fakat bunlar da aklınızda bulunsun tabii.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 438 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR