Obez Olma Yolunda

Leyl003
Leyl003

2763 Puan

Kedimi dün veterinere götürdüm son zamanlarda kısırlaştırmanin da etkisiyle kedimin kilo aldığının farkındaydım.. 30 temmuzda kisirlastirildiginda 3700 kg dı.. dün tartıldı sonuç 4900 kg çıktı.. obez olma yolunda bi kediymiş.. oysa mamayı ölçüyle veriyordum biraz daha azaltacagim.. 10 gunde bir yaş mama veriyordum onu da kısacağım.. egzersiz icin hergun top oynuyoruz.. ama vet. lazer ile de oynatmami söyledi.. bilemedim sanki lazer cok iyi bisey gibi gelmedi.. onu sonuçta somut olarak yakalayamıyor.. bi ödül yok gibi.. sizce başka neler yapmalıyım egzersiz veya beslenme konusunda???

2 CEVAP

beautifulcat
beautifulcat

10837

tabii kedinizin boyuna da bağlı olarak vücudunun kaldırabileceği kilo aralığı değişir ancak ben çok çok kilolu olduğunu düşünmüyorum. lazerle oynatıp sonunda ödül maması veriyorum, son anda mamayı koyup üstüne lazer tutuyorum o sayede mamayı avlamış gibi hissettiğini varsayıyorum :)
yaş mamayı kısmasanız daha mi iyi olur acaba, en kötü yaş mama en iyi kuru mamadan daha iyidir diyor beslenme konusunda çok ünlü bir vet.hekim. tabii sizin takdiriniz. kalori sınırlarında kalındığı müddetçe hepsini yiyebilir demişti bizim doktorumuz

Cyborg
Cyborg

1339

Kediler kısırlaştıktan sonra kilo alır. Kedinizin kilosu obez kadar değil bence. Ölçülü bir şekilde kısırlaştırılmış kedi maması kullanıp, egzersizine dikkat ederseniz sorun olmaz. Lazer için de dediğiniz gibi tatmin yaratmayan bir şey. Yani evet oynarken oyuncaklara ve en son mamaya tutarak kullanabilirsiniz, kedinize gelmemesine dikkat ederek. Ama ben şahsen tercih etmiyorum, bir tane çamaşır ipiyle bile saatlerce oynuyor kedim çünkü. Olta ya da at getir oyunlarıyla yormayı tercih ediyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 347 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR