Evde Bakmak İçin En Uygun Köpek Irkları?

İyi günler,
Ben bir evcil hayvan sahiplenmek istiyorum fakat bazı tavsiyelere ihtiyacım var.


Öğrenci evinde kalıyorum. 1+1 evde yalnız yaşıyorum. Sahipleneceğim hayvanın her türlü maddi ve manevi sorunlarıyla uğraşabileceğim. Benim için tek sıkıntı şu: Sabah 8 akşam 5 haftanın 3 günü dersim var diğer günler ise yarım gün olmak üzere okula gidiyorum. Bu yüzden de evde yalnız kaldığı zaman ona eziyet ediyormuşum gibi hissedeceğim bir hayvanı da vicdanen sahiplenemem. Bazı araştırmalar yaptım, aslında köpek sahiplenmeyi çok istememe karşın köpekler için bu kadar uzun süre evde yalnız kalmanın psikolojik olarak çok olumsuz olacağını öğrendim. O yüzden araştırmalarımı kedi sahiplenme üzerine yapmaya karar verdim. Fakat uygun bir başlık bulamadığım için yine de yorum yaparken köpekler hakkında da bilgi verebilirseniz sevinirim.


Öncelikle evde kiradayım ve eşyalı daire kiraladığım için evdeki çoğu eşya ev sahibimin. O yüzden kedilerin tırmalama ihtiyacını karşılamak için tırmalaması için oyuncak gibi şeylerden alsam yeterli olur mu? En az tüy döken kedi cinsleri nelerdir? Veya benim durumumda olsanız nasıl bir yol izlerdiniz.

7 CEVAP

lwb
lwb

120674

Sizin durumunuzda ben olsam hayat düzenim oturana kadar bi kedi/köpek sahiplenmezdim.
Köpeğin eğitimi,tuvalet eğitimi, yavruluğu zamanında evde o kadar yalnız kalması zarar olur.
Kedi köpek için de geçerli az-çok tüy döken bir cins yok malesef, hayvanın beslenmesine, genetik durumuna vb etkenlere bağlı olarak değişiyor. Bazı tekirler çok tüy dökerken bazıları hiç denilcek kadar az döküyor mesela.
Köpeğin de kedinin de eşyalara zarar vermiceği konusunda kesinlik veremeyiz,diş dökme zamanında, yavruyken yaramazlık zamanlarında hatta ve şekillendiremezseniz büyüdüğünde bile bu davranışları görebilirsiniz.
Daha bunlar gibi pek çok şey var.. en iyisi bence oturmuş bir düzen sahibi olmak

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ben de ilk kedimi sahiplendigimde universitedeydim o yuzden hayat duzeni otursun diyemem, ama ailenizin yanina donme ihtimali evlilik vs hepsini dusunun, ne olursa olsun birakmayacaksaniz sahiplenin

Başlıkta köpek yazmışım özür diliyorum konu dışı sayılmasın lütfen

romedon96
romedon96

838

American staffordshire terrier ev için çok uygun bir köpek. Kısa tüylü havlamayan tüy dökmeyen orta boy bi ırk. Evde 1 gram yük soruunn olmuyor tarama ihtiyacın olmuyor. Yalnız kalmayı da sıkıntı ypamıyor. Sabah okula gitmeden 1 tur gezdir akşam gelince gezdir bide yatmadan gezdir tamam. günde 3 kere yeterli. Yavru köpek alırsan eğer ne tr olursa olsun ilk 2 hafta ilgilenme. Yemeğini suyunu ver yalnız bırak çünkü bol bol ağlayacaktır belki 1 gn belki 1 hafta. Yanına gitmeni isteyecektir. Eğer bu köpek ağlıyor gideyim yanına sussun dersen alışkanlık haline getirir bir ömr boyu ağlar konuyu komşuyu rahatsız eder

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kedi yazmissiniz yazinin icinde.. koltuklar deri falan degilse tirmalaninca bisey olmuyo.. bi tane eski hali bulun onu tirmalasin, haliyi rula yapip duvara da dayayabilirsiniz, cunku satilan tirmalama tahtalarini buyuyunce kullanmiyorlar kisa geliyor. Cins olarak kedide pek farketmiyor bence, hepsi o kadar sure yalniz kalabilir. Yavru kediler cok hareketli olur, 2 3 yasindan sonra durulurlar, sakin kedi istiyorsaniz kisirlastirilmis ve 2 3 yasini gecmis tercih edin. Yolculugu pek sevmez kediler, memleket uzaksa her bayram tatil vs, gidis gelis zor olur. Onun disinda gunde 2 3 saat ilgilenseniz bile yeter 16 17 saat uyuyorlar zaten.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Tüy olarak da kisa tuylu kediler daha az dokuyor, kaliteli mama verirseniz daha az dpkuyor, ve koyu renk tuyler pek belli olmuyor ama hepsi az ya da cok tuy doker.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Aslında kedinin tüy boyu yada beslenmesinden önce kedide olay tüy dökme anlamında benim 2 kuzeniminde kedisi var 1 i çok uzun tüylü uygun fiyatlı açık kuru mama yiyor az tüy döküyor diğer kuzenimin kedisi kısa tüylü baya nd mama kullanıyorlar vitamin takviyesi veriyor ama oluk oluk tüy döküyor bi seviyorum her yerim tüy iki kedide tekir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 720 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR