Kedim Evden Kacti Arabanın Altından Çıkmıyor

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052 Puan

Kedim evden kaçtı evden nasıl çıktığını bilmiyorum sanirim pencereden kaçmış. 3. Katta oturuyorum normalde pencereyi açık bırakmam hiç. Ama içerisi aşırı havasız kaldığı icin bi süre açık kalsın diye bıraktım kedim başka bir odada mama yiyordu. 2 dk sonra gittim kapattım pencereyi. Sonra evde ki işlerimi hallettim falan. Kedim normalde de kendi halinde evde uyur gezinir falan 3 saat görmediğim olur bazen onu. Bir kac saat sonra sevmek icin aradim taradim evde yok her deliğe baktım. Sonra pencere aklıma geldi asagiya indim hemen hicbiryerde yoktu. Apartmandan ciktim arabaların altına baktım bi arabanın altında gordum onu. Kedim simsiyah evde tasmada takmam ona. Tam o mu emin olamadım ama ismini söyleyince miyavliyo ama yanima gelmiyor arabanın altından asla çıkmıyor mamayla kandırmaya çalıştım olmadi gelmiyo. Yürüyor kırık yok gibi görünüyor ama napcam bilemedim. Daha önce de kaçtı 1 kere ama kapıdan kaçmıştı sokakta yaşamak istiyor diye almadım. Bana gelmiyordu. Iki hafta eve almadim sadece duzenli olarak mama verdim. Sonra bir gun gormedim 2 gun gormedim 4. gun kapida hasta buldum onu iyilestirdim eve aldım evde baktim. Eve alali 1 bucuk ay oldu simdi tamamen iyilesti. 2 hafta once de Kisirlastirdim. Onu en iyi mamalarla besliyorum bakımına hep dikkat ediyorum. Ne yapmam gerek onu arabanin altindan almaya çalıştim ama gelmiyor. Hep kaçıyor benden. Strese mi girdi yoksa beni mi istemiyor anlamıyorum. 1 bucuk saat ugrastim bir arabanin altindan baska arabanin altina kaciyor. En son yagmur yagmaya basladi zaten hastayim mecburen eve geldim. Binanin altina mama biraktim ama aklim hala onda. Çok üzgünüm tavsiye verin lütfen birakmalimiyim beni istemiyor mu yoksa strese mi girdi korktu mu? Onu arabanın altından alabilmenin bir yolu var mi gece soğuk olur üşür bırakmak istemiyorum.

7 CEVAP

lwb
lwb

120674

Yaş mamayla kandırabilirsiniz eğer denemediyseniz.
Kısır bir kedinin evden istemediği için kaçıcağını pek zannetmiyorum, av olarak gördüğü herhangibir şeyin peşine de gitmiş olabilir.
Dışarıda daha önceden de bırakmanız yanlış, ev-dışarısı arasında gidip gelmeye alışmış olabilir. Eve almayı başarırsanız tekrardan evde onun kafasını dağıtabilecek şeyler yapın, oyuncaklar vs.
Yeni kısırlaştırdınız diye hatırlıyorum kısır bir kedinin "alışkanlıklarını" bırakması 6 ayı buluyor. Ayrıca geceyi dışarıda geçirmemesi iyi olur, belli bir saate kadar yakalamaya çalışın ve nöbetçi bir veterinere götürün dışarıdan bir şeyi gözükmese bile içeriden olabilir.

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

Dün arabanın altında gördüğüm kedi benim kedim değilmiş. Kedime tasma kullanmıyorum evde bi yere takılır da nefessiz kalır falan diye. Kedim de simsiyah. Arabanın altında gördüğüm kedi de simsiyahtı gözlerinin rengi yüzü buyuklugu aynıydı. Baya uğrastim çıkarmak icin daha sonra kuru mamayı bırakıp uzaklastim mama yemek icin çıktığında karnında tek tük beyaz tüylerin olduğunu gordum. Benim kedimin hiç beyaz tuyu yok 1 tane bile yok. Sonra bütün mahalleyi dolaştım. Evimin yan tarafında boş bir arazi var orda buldum onu. Içeri giremedim tel orguluydu. Ama mama falan gosterdim bi şekilde kendisi oraya girdiği yoldan cıktı. Hemen kontrol ettim patilerini falan birşey yoktu rahatça yürüyordu zaten. Eve götürdüm temizledim onu. Hemen de bir tasma taktım. Benden köşe bucak kaçan kedinin o olmamasına çok sevindim. Ayrıca sağlıklı olması ve onu bulabilmek bile bi mucize bence. Veterinerle de görüştüm bir problem yok şimdilik. Öneriniz cevabınız icin teşekkür ederim

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Sevindim kedinizi buldugunuza, kacmasinin veya disarsayken korkmasinin sizinle alakasi yok, sizi sevmedigi icin degil. Meraktan falan.. disarda iken sahibine gelmeyebiliyorlae maalesef, iyi niyetli yaklassaniz da sizden bile kaciyorlar bazen.

bademthecatt
bademthecatt

122203

Benim kedimde 2.kattan düştü yürüyüşte bir sıkıntı yoktu fakat içten birşeyi olabilir iç kanama vs. Aynı gün arkadaşımın kedisi de camdan düştü ve birkaç gün içinde iç kanama sebebiyle öldü muhakkak götürebil organları darbe almış olabilir bu kadar hafife almayın derim

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

Yagmur dinince hemen ciktim aradim bu arada dışarıda bırakmaya gönlüm el vermezdi kesinlikle hele sağlığından bile emin değilken nasil icim rahat olabilirdi ki. Daha önceden kactiginda dışarıda biraktim çünkü naptiysam yakalayamadım arkadasimi cagirdim mama da verdik yas mama da denedik ödül mamasindan yol yaptim boyle tasima kabinin icine giden olmadi sonra tavuk hasladim birsuru kediyi basimiza topladik ama bizim beyefendi hicbirine tenezzul bile etmedi. Kısırlaştırmak icin param yoktu devlete falan götürmeyi düşündüm beklemesin hızlıca olsun diye ama tabi çok büyük risk alamadım bu riski. Onun yerine sürekli mama verdim suyunu hep tazeledim bana yakinlasana kadar. Zaten hep bina içindeydi. Görüyordum balkondan. Nerde yattığını yada mama yiyip yemediğini bile görüyordum. Dogru bir davranisti demiyorum tabiki yanlış ama yakalayamadigim icin zorunlu kaldim. O yüzden eve gelmek istemiyor gibiydi diyorum. Sonra hasta buldum işte iyilestirdim sonrasindada para buldum bir şekilde kisirlastirdim hemen eve aldım. Tabi dediginiz gibi aliskanliklar hemen gecmiyor suan miyavlamasi da bitmedi hala. Tabi sabırla bekliyorum bitmesini önemli olan ikimizinde sağlıklı bir şekilde bir arada yasabilmemiz.

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

Veterinerle görüştüm iç kanama olsa şimdiye ölürdü dedi o yuzden kliniğe götürmedim iki gün sonra asi günü onu bekliyorum o zaman muayene de eder diye dusundum

bademthecatt
bademthecatt

122203

Kedi düştükten sonra 72 saat iç kanama riski olur düşüp öldü dediğim kedide düştükten iki gün sonra öldü o yüzden söylemek istedim umarım sağlıklıdır iyi günler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 983 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR