Yeni Gelen Kediyle Kavga Mi Oyun Mu Ayirt Edemiyorum.

ilkayyyyy
ilkayyyyy

239 Puan

Merhaba, 10 aylik bir kedim var, Rasim ve plansiz sokakta kaldigi icin almak zorunda kaldigim yasi cok uymayan 2 aylik Prag. Bugün 5. gün..Ilk 4 gün Prag yatak odasinda yasadi, 4. gün kapiya bir tel gererek tel arkasindan iletisim kurmalarina izin verdim. ordan oynuyorlar ve Prag Rasim"in tarafina gecmeye calisiyordu. Bugün yüzyüze getirdim. Rasim saldiriyor mu yoksa oyun mu oynuyorlar anlamadigim icin müdahale etmek zorunda kaldim. Okudugum forumlarda oyunsa müdahale etmeyin diyor ama emin olamiyrum kücük yaralanabilir diye korkuyorum. Tel arkasina aldigimde Prag rasim"in tarafina gecmeye calisiyor, buradan cani yansa korkar diye düsünüyorum ama tekrar ayni olay yasaniyor. Kavga mi oyun mu nasil ayirt edecegim?

5 CEVAP

Cıyaklamıyorsa oyundur :) bizimkiler 4-5 günde ancak alıştılar.

saitgulsen
saitgulsen

830

Tıslama, bağırma vs yoksa oyundur. Patileri de vururken "pof pof" eder oyunda. Tıpkı halı çırparken çıkan ses gibi. Kavgada pençesi dışarda olduğu için bu sesi hiç duymazsın.

ilkayyyyy
ilkayyyyy

239

Bugün 6. gün..odalari ayri..bir araya nadiren getiriyoruz ama ciyaklama var,patiden de ses cikmiyor pof pof diye:))Kücük cok sIkildi artik cikmak ve oynamak istiyor..6. gün bitti.Ben bilemedim ne yapacagimi:))Tesekkürler cevaplar icin.

ilkayyyyy
ilkayyyyy

239

Aslinda tislama ilk gün disinda hic olmadi. Kücük de yani Prag Rasim" e gitmek istiyor gördügünde. Cani yaniyorsa ve kavgaysa da gitmek ister mi?

Asphodelll
Asphodelll

795

Benim de eve 2. bir kediyi alışımın üstünden 2.5 ay civarı bir zaman geçti. Ama bu bahsettikleri pof pof seslerini hiç duyamadım. Sürekli bi ciyaklama kovalamaca ve boğaza atılan ısırıklar gördüm. Biri 10 aylık diğeri 2 yaşında tabiki bu kavgaların sebebinin birinin kısır oluşuna diğerinin olmayışına bağlıyorum. Sürekli tırnaklarını kontrol et uzun olmasın yaralama riski çok yüksek. Kavga ettiklerinde ayırmaya gidip vurma veya kızma, zamanla alışacaklarını umut ederek veteriner tavsiyesiyle bi kaç ay daha deviricez sonunda alışacaklarını umut ediyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 416 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR