Köpeğimi Eğitemiyorum.

Tarcinzeze
Tarcinzeze

457 Puan

Köpeğim 1 yaşında. Tam 1 ay oldu birlikte olalı.
Ama Eğitemiyorum. Yani yapma dediğim halde kızdığım halde hala yapmaya devam ediyor.
İlgilenmiyorum, umursamıyorum, sevmiyorum belki anlar diye. Yok. Kendi kafasında ne istiyorsa onu yapıyor. Tüm önerilere açığım.

6 CEVAP

mavitilki
mavitilki

11065

Köpeğiniz 1 yaşında olduğu için eğitimi biraz daha zor olacak. Bir eğitmen tutabilirsiniz. Kendiniz eğitmek için ödül yöntemini uygulayın. Yanlış bir şey yaptığında uyarmaya devam edin. Öncelike sizi dinlemesi üzerinde çalışmalısınız. Ona mamayı gösterin. Elinizdeyken koklasın, yalasın sonra önünden adını söyleyerek önünden çekin ve göz göze bakmanızı sağlayacak şekilde yüzünüze tutun. Bu şekilde adını duyduğunda size bakmayı öğrenecek. Sonrasında mamayı verin tabii. Sizi dinlemeye başladıktan sonra 2. derse, çağırmaya geçelim. Örneğin bir oyuncağı odanın diğer ucuna atın. Köpeğinizin tasması olsun. Oyuncağa gittiğinde ona seslenin. Size baktığında aferin diyerek mama verin, ödüllendirin. Mama her zaman ödüllerin en büyüğüdür. Ödüllendirdikten sonra hevesini alması için oyuncağa da götürün tabii. Bir kez oyuncak yerine sizi seçmeye başladığında, oyuncak yerine aynı şeyi mamayla uygulayın. Eşit durumda mamayı yerden değil, sizden almasına odaklanıyoruz. Size geldikten sonra ödüllendirin, aynı şekilde yerdeki mamaya götürerek onu da yemesine izin verin. Yapmasını istemediğiniz bir şeyde onu yanınıza çağırarak durdurabilirsiniz böylece. Örneğin yürüyüşte bi sincaba, bi kediye, başka bir köpeğe gitmesini engellemiş olursunuz. Daha sonra otur, bekle, dur gibi komutları öğretirseniz zamanla alışacaktır. Unutmayın, komut öğrendikçe yeni komut öğrenmeye daha meğilli oluyorlar. Sabırlı olun biraz zaman alacaktır. Hele ki köpeğiniz ilk yaşını doldurmuşken ve belli başlı haraketleri öğrenmişken... Sabırlı olun. Bahsettiğim eğitimleri önce dikkatinin dağılmayacağı, sessiz, sakin, stressiz yerlerde çalışın örneğin eviniz gibi. Daha sonra park, sokak vs vs yerlerde de eğitime devam edin. Günde birkaç saat ayırın. Köpeğinizin dinlememeye başladığını görürseniz mola verin. Daha detaylı bilgi ve uygulama için https://www.youtube.com/watch?v=irg3IQdSWoI izleyin ve sitesine göz atın. Bahsettiğim pratiklerin uygulaması var.

mavitilki
mavitilki

11065

Oy çok konuştum yine... Umarım yardımcı olabilmişimdir :) Kolay gelsin :)

Tarcinzeze
Tarcinzeze

457

çok çok teşekkür ediyorum. Çorum'da yaşıyorum eğitmeni nereden bulabilirim bilmiyorum. O yüzden dediklerinizi bir bir uygulayacağım. o kadar yazmışsınız. çok teşekkür ederim

Mavimaske
Mavimaske

1678

Yani kopekler egitim yapin sonra ara verin sonra yine yapın ve kopeginiz eyer kabul ederse yapın eger yapmassa ara vermeniz gerekebilir .

mavitilki
mavitilki

11065

Ben teşekkür ederim kolay gelsin :)

petokulu
petokulu

474

Merhabalar profesyonel anlamda hizmet almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. https://petokulu.org/

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 671 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR