Erkek Kedilerin Kavgasını Nasıl Önleyebilirim?

eviraronahi
eviraronahi

1547 Puan

evde 6 kedim var 3 dişi 3 erkek. büyüyene kadar hiç bir sorun yoktu. ama yaklaşık bir aydır yanyana bile getiremıyorum. cok şiddetlı kavga ediyor erkekler. dişilerde bir sorun yok. erkekler birbirlerinin kokusunu bile aldıklarında saldırıya geciyorlar ne yapabilirim.

4 CEVAP

Chartreux
Chartreux

4664

İyi günler . Malesef bu aralar benimde yaşadığım mevsimsel bir sorun. evdeki erkek kedimiz kısırlaştırılmış olduğundan kavga etmiyor, bütün kedilere karşı sakin huylu ama erkek kedi bulup getirdiğimizde, gelen kediyi sakinleştirmemizin imkanı olmuyor malesef, evde kısırlaştırılmamış dişimizde var çünkü, bizde mecbur ayrı tutmak zorunda kalıyoruz. bu içgüdüsel bir alan - sahiplenme - hiyerarşi - dişiyi elde etme kavgası belkide, sorunu tamamen ortadan kaldırmak için en azından erkek pisileri kısırlaştırmaktan başka bir çözümde aklıma gelmiyor ne yazıkki. babushka kısırlaştırılmış olmasaydı gelen erkek kediye karşılık vereceğinden de hiç şüphem yok, sonra ayır ayırabilirsen :)

eviraronahi
eviraronahi

1547

çok teşekkür ederim. ne yazık ki hiç biri de henüz kısırlaştırılmış değil. her birini ayrı odalara mutfağa koydum ama bu sefer de bağırmaları iç yakıyor. dilerim dediğiniz gibi kısırlaştırdıktan sonra bu sorun çözülür.

Chartreux
Chartreux

4664

:) ne demek ben teşekkür ederim. kısırlaştırısanız sorunun çözüleceğine garanti veririm sadece kavga değil bağrmalarına dahil . en azından 1 aya kalmadan normale dönüyorlar yavaş yavaş. hormonlarının düzene girmesi gerekiyor önce.
bizde de 1 erkek 3 dişi mutlu mesut yaşıyorlar dişinin biri dışındakileri kısırlaştırdık, o da kızana girmiyor gibi birşey, pek kedi değil ruhu köpek biraz onun, ondan herhalde. Allahtan kuma yapıyor tuvaletini her ne kadar ustunu kapatmakla uğraşmasada.. :P. maşallah siz de baya da büyük bir aile olmuşsunuz. ^_^

eviraronahi
eviraronahi

1547

bizdeki miskin klif gibi :) o da zahmet edip örtmez kumla :) kısırlaştırdıktan hemen sonra yanyana koymalı mıyım yoksa ara ara mı. aynı kavgalara bir daha şahit olsam psikolojim iyice çöker heralde. :) gücüm olsa çiftlik kuracağım onlar için. iyi olsunlar da..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1032 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR