Kedim Çok Korkuyor

erhanhakan
erhanhakan

235 Puan

Arkadaşlar öncelikle daha önce hiç kedi beslemedim arkadaşımın tavsiyesi üzerine kedi beslemeyi düşünüyordum ancak ben düşünürken arkadaşım evlerinin önünde annesini kaybetmiş yavru bi kedi bulmuşlar hemen veterinere götürmüşler 10 15 günlük olduğu söylenmiş evlerinde bi süre beslemişler evlerinde de ayrıca bi kedi olduğu için bu yavruyu bana verdiler. Dedim ya daha önce kedi beslemedim hiç kedim eve ilk geldiğinde evi biraz tanıdı vs şuanda sanırım 1 aylık felan ancak kedimde şöyle bi durum var kendi kendine aniden korkup kaçıyor kanepenin bir ucundan girip diğer ucundan çıkıyor bi süre orada bekliyor benden dolayı diye düşünüyordum ancak uyuyacağı zaman kendi kendine gelip göğsüme uzanıp uyuyor sürekli mırıldanıyor. ancak ayakta iken hatta oyun oynarken(tırmanma direği top vs) bile birden koşup kaçıyor sonra geri geliyor. kendini uykusu tokken oyun oynarken kesinlikle sevdirmiyor dokunmaya kalkınca ya kaçıyor yada biraz diretirsem sırt üstü yatıp elimi ısırmaya çalışıyor bunlar normal mi bilemedim. kutusunda hiç yatmıyor hep kucakta yatıyor. birde ben evin içinde oda felan değiştirdiğim sürekli arkamdan geliyor üstüme tırmanıyor formlardan baktığım kadarı ile iyi bişey deniyor ancak arada böle kendi kendine korkup kaçması evin bazı köşe noktalarına gidip orada bi süre beklemesi sonra koşa koşa gelmesi masa altında saklanması felan normal tedirgin ediyor beni ama yanına gidip biraz ilgili gösterince oyun oynayınca bi süre normale dönüyor. Bu arada işim gereği sürekli evde olamıyorum ancak sütünü sabah öğle akşam gece 12 de veriyorum ancak evde tek kalıyor. bunun da bi etkisi olabilir diye duydum. bu yaptıkları normal mi değilse kedime nasıl yaklaşmamı önerirsiniz.

5 CEVAP

Cyborg
Cyborg

1339

Umarım süt dediğiniz kedi sütüdür. 1 aylık olduysa yaş mamaya geçebilirsiniz. Hatta yiyebiliyorsa kuru mama da deneyebilirsiniz. Çünkü uzun saatler sütle tok kalması pek mümkün değil. O dediğiniz hareketlerin hepsi avlanma ve oyun. Korkan bir kedinin sırtı ve kuyruğu kabarır, kulakları yatar. Üzerine giderseniz tıslar. Sizin kediniz oyun oynamak istiyor. Olta edinip güzel vakitler geçirebilirsiniz. Yine çok bebek olduğu için ilgi ister sürekli. Bu yüzden de hep peşinizde. Bir de bütün gün özlüyordur tabii. Bir küçük radyo edinip yattığı yerin oralarda açık bırakırsanız gün içinde yalnızlık çekmeyecektir. Yine yattığı yere giydiğiniz bir kıyafeti de koyabilirsiniz daha huzurlu olması için.

erhanhakan
erhanhakan

235

Çok teşekkür ederim tekrar çok sağolun

Kardelen2
Kardelen2

2320

Öncelikle sütüne lütfen su karıştırarak ver . Kedin oyun oynarken ya da kendini sevdirmek istemiyorken onu sevmeye çalışma böyle yaparak onun güvenini kazanırsın , kutusunda yatmıyor diye üzülme o bir kedi nerde isterse orda yatar :). Ayrıca oyun oynarken aniden kaçıp gitmesinin sebebi kendi kendine oyun yapması olabilir . Sadece sabırlı ol sana güvensin ki gelip senin üstünde yatıyormuş bu iyi bir şey . Eğer evde tek kalıyorsa sen gelincede peşinde dolanması normal ilgi istiyor , oyun istiyor . Bırak seni takip etsin bu bir sorun değil . İşinden ya da okuldan döndüğünde onunla ilgilen oyunlar oyna sev ki evde yalnız kaldığı için bunalıma girmesin . Yorgunum diye okşamamazlık etme ,yorgun gününde kucağına gelip mırlamasından daha güzel bir şey yok bence :). Sabırlı ol bide kedin korkuyorsa onun yanında çok gürültü çıkartıcak şeyler yapma mesela saç kurutma süpürme gibi .

Cyborg
Cyborg

1339

O muhtemelen küçük sinekler, dışarıdaki sesler gibi henüz aşina olmadığı şeylere tepki veriyordur. Daha çok küçük, dünyayı tanımaya çalışıyor. Benim kedim de tek çocukken evde deli gibi koşturup, sağda solda kabarıp, garip garip hareketler yaparak aksiyon yaratırdı kendine. Böyle eğleniyorlar. En güzel zamanları bunlar. Yetişkin olduğunda bazen koltukta tozlanıyorlar kalkmadıklarından. :D

erhanhakan
erhanhakan

235

ilginiz için çok teşekkür ederim
cyborg bu arada siz demişken aklıma geldi tıslama olayı hiç yok ancak arada neden oluyor bilmiyorum bir odan diğerine yada mutfağa geçerken kendini değiniz şekilde kabartıyor ancak öle olduğunda adını söylüyorum bana bakıyor koşa koşa bana geliyor oynuyoruz normalde gezdiği yerlerde bazen kendini dediğiniz gibi kabartıyor ancak ya beni görünce yada ben seslenince hemen geliyor oyuna devam. bu normal midir ? (gezdiği yerlerde herhangibi şey yok bu arada boş alan hatta bazı yerler kendi topu ile oynadığı yerler ama arada böle oluyor)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 683 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR