Cocker

Ilayda09
Ilayda09

239 Puan

American cocker spaniel hakkında bilgi verebilir misiniz besleyen varsa?

1 CEVAP

gokceyigit
gokceyigit

107566

Amerikan Cocker Özellikleri Bakımı


admin 12 Ocak, 2015 1 Yorum


Amerikan Cocker köpekler fazlaca beslenmekte olan köpeklerdendir.Özellikle ev hayatına uyum sağlaması nedeniyle apartmanda besleyen çok sayıda insana rastlamak mümkün.Bu makalemizde sizlere Amerikan Cocker özellikleri ve bakımı hakkında herşeye ulaşabileceksiniz.


Bolca tüye sahip olan bir ırktır.Kulakları oldukça uzun vaziyettedir.Başı çok belirgin bir yapıda, çene yapısı ise derin bir şekildedir.Dudakları alt alanı tamamen kapatacak durumdadır.Dişleri cok güçlüdür.Siyah rengi olan bu köpeklerde burun kısmıda siyah rengtir.Diğer siyah hariç renklerde ise genelde burun kahverengi ve cok nadir siyah olmaktadır.Ön bacak kısmı uzun yapıdadır ve görünüşü kemikli bir haldedir.Sanki arka bacaklar ön bacaklardan tamamen bağımsız gibi bir görüntü içersindedir.Çeşitli renkleri mevcuttur bunlar arasında siyah, kızıl, lekeli bej rengi, beyaz üzerinde siyah gibi renkler olabilmektedir.Kuyruğu sürekli hareket halinde olmasınla beraber iyi birde avcıdır.
Amerikan Cocker Özellikleri ve Bakımı


Ava karşı oldukça iyidir ve çok dayanıklı bir ırktır.Neşesinden hiçbir zaman taviz vermez ve çok tatlıdır aynı zamanda birazda hassas yapıdadır.Çocuklarla arası son derece iyidir.Diğer insanlarla arası genelde iyi olmasına rağmen iyi bir eğitim alması gerekir aksi halde söz dinlememe huyu vardır ve kendi bildiğini yapmak ister.Kuyruğunu sallamak onun dahada sevecen olduğunu göstermektedir.Akıllı bir köpektir.Diğer köpeklerle beraber yaşayacaksa yada eğitilecekse dikkatli olunmalı çünkü diğer köpeklerin havlaması onu rahatsız edecek bir unsurdur.Eğitimde ciddi olunması ve değişik davranışlar yapmaması gerekir.Böyle bir durumda sinirli bir hal alması kaçınılmaz olur.
Amerikan Cocker Apartmanda beslenir mi? Evet apartmana çok uygun bir köpektir genelde evde beslenir ama bahçedede beslenmesi tercih edilmesi gereken bir durumdur.Günlük egzersiz onun için çok önemlidir.Aksatılmaması gerekmektedir.
Gözleri ve kulak kısımları oldukça hassas bir yapıdadır.Düzenli olarak bakımı şarttır.Tüylerini kısaltmak gerek bunun için belirli yöntemleri vardır karar verilmesi gerekir.Ayda bir defa yıkanması gerekmektedir.


Yükseklik Erkekde 38 cm
Yükseklik Dişide 36 – 37 cm
Kilo Erkekde 10,5 – 13,5 Kg
Kilo Dişide 10,5 – 13,5 Kg


12 ile 15 yıl arasında ömürleri olduğu belirtilmiştir.


Bu köpek Amerika kökenli bir ırktır.Cocker ismini alma nedeni ise çok eskilerden kuş avında kullanılmaktaymış daha sonra ise özellikle bu zamanlarda arkadaş ve şov konusunda bu köpekler kullanılmaktadır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 984 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR