Merhabalar. Beş gün önce iki aylık bu yavruyu barınaktan sahiplendim. Oradayken gayet hareketli ve sağlıklıydı. Yavru kedi maması aldım ilk başta sadece bir öğün epey severek yedi. Sonraki öğünde biraz pişmiş tavuk verdim onu da severek yedi. İkinci günden itibaren ne aldığım mamayı ne yetişkin mamasını ne de haşlanmış yumurta, pişmiş balık, peynir, ekmek, köfte hiçbirisine ağzını sürmedi. Çok çok az suyla karıştırdığım sütten içti bir öğün ondan sonra yaklaşık dört gündür bir şey yemiyor. Ne yapsak ağzına sürmüyor bir parça dahi yemiyor. Bu iki günde hareketliydi de. Son günlerde Sürekli evine girip yalnız kalmaya çalışır gibi. Çoğu zaman boş boş bakıyor. Bazen uyurken gözü yarı açık oluyor, sanki uyumuyor.
Bu sebeple telefonda görüştüğüm bir veteriner karma aşı vb. Aşılarının yapılamayacağını iyileştikten sonra yapılacağını söyledi. Ayrıca largopen antibiyotik önerdi iki gündür de onu içiriyorum ama hiçbir gelişme yok. Bugün de başka bir veterinere kediyi götürdük, hiçbir şeyinin olmadığını ortama alışamadığından bahsetti. Kendisine güvenecek vakit lazım ilgi gösterin dedi. Diğer veterinerin tavsiyesi üzerine içirdiğimiz ilacı vermemize gerek olmadığını söyledi. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bugünden itibaren ilacı da kestik.
Tavsiyesi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Öncelikle tebrik ederim barinakdan sahiplendiginiz için,O ortamdan çıkıp eve geldiği için yabancılık çekmesi ve yemesi içmesi azalması normal,bende sokakta buldum kedilerimi onlarda ilk geldiğinde birkaç gün bisey yiyip icmediler doğru düzgün,yaş mama alın kaliteli bi kaç çeşit değişik aromalarda azar azar verin hangisini severse ondan verin şimdilik ortama alışana kadar,ben öyle yapmıştım yavaş yavaş yemeye başlamışlardı,Bi de oynatmaya çalışın ip,lazer,top vs.. gibi şeylerle hangisi dikkatini çekerse artık ama zorlamadan üstüne gitmeden,ne kadar hareket ederse o kadar yorulup yemek yemeye su içmeye yonelecektir,daha çok küçük veterinerinde dediği gibi ilgiye zamana ihtiyacı var
İlk olarak şunu bilmenizde fayda var; ic dış parazit aşıları ilerde büyük sağlık sorunlarına yol açıyor. İkinci olarak antibiyotik ve parasetamol içeren ilaçları (insan için üretilen ilaçları) kesinlikle hayvanlariniza vermeyin. İlerde çok büyük böbrek sorunlarına yol açıyor. İlk olarak ona huzurlu hissettirin , nerde nasil yatmak istiyorsa öyle yapsın. İkinci olarak temiz içme suyu ve mümkün olduğunca ph 8-8.5 arası su kullanin(çeşme suyu kullanmayın). Üçüncü olarak kaliteli mama verin. Protein içeriği mümkün olduğunca hayvansal olsun. Bazı mamalarda hayvan ve türevleri var (gaga, ayak,ibik ve sakakat). Mama konusu çok onemli. İlerde sağlık için daha fazla masraf yapmaktansa kaliteli mama ile uzun ömür sizlerle beraber yaşaması daha iyi olacaktır.
Farklı olarak evde kendiniz yoğurt mayalayip kendinize verebilirsiniz. Bunun için mutlaka prebiyotik maya ile mayalayip. Asla fabrika ürünü yoğurt peynir süt vs vermeyin. Çünkü kediler laktozu sindiremiyor. Doğal ev yapımı yoğurt, kediniz için faydalı bakteri ve mineral içermektedir.
Bence biraz halsizlik var kedide. Bakişları baygin baygin, hasta olma ihtinali var. Yavru kediler eve kolay alisiyor, ilk iki gun hareketliydi diyorsunuz bi de. Sicak tutun sevecegi yas mama tarzi seyler verin. Evde saklanmasini gerektirecek kadar cok gurultu falan var mi? Ya da cocuk
Kedilerde uzun süreli açlık ciddi sorunlara yol açar, acilen gerçekten güvenebileceğiniz bir veteriner bulmanızı öneririm. Ayrıca yaş mama yedirmeyi deneyebilirsiniz, konserveyi açmadan önce sıcak suda ısıtırsanız biraz kokusu yoğunlaşacağı için ilgisini daha çok çekebilir. Gourmet marka öneririm.
Bu hiç normal değil normal bir veteriner hekim telefonda cevap vermez ve size insan antibiyotiği önermez çok büyük sıkıntı var veterinerde. Donanımlı bir vete gidin ve durum bence çok ciddi ortama alışma falan değil çünkü barınak gönüllüsüyüm
Proplan orjinal kitten tavuklu ve bio dermocat kullanın amadonanımlı vet şart
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor