Dogum Sonrasi Kedi Davranislari

Lindel
Lindel

173 Puan

Merhaba, kedisi dogum yapan arkadaslara bir sorum var.


Kedimiz 2 gün once dogum yapti. 5 yavrunun 2 tanesi maalesef dogum esnasinda öldü. Onun disinda herhangi bir sorun yasanmadi.


Sorum su ki; bugun surekli yanima gelip miyavliyor ve oturup bana bakiyor. Ne istedigini anlayamiyoruz. Pesinden gittigimde yuvasina girip yavrularin yanina yatiyor onlari doyuruyor. Bir kac saat sonra tekrar geliyor. Hatta yavrularindan birini getirdi bugun. Pesinden gidince tekrar yuvasina birakti. Bunun nedeni ne olabilir? Ve yavrulari biraz yalniz birakmasinda bir sakinca var mi?


Tesekkurler.

5 CEVAP

Faytekin
Faytekin

11982

Aynı şeyleri benim kedimde yaptı,sanırım ilgi alaka bekliyorlar ve güven açısından yanınizda olmanızı istiyorlar,ben öyle hissetmiştim,benim kedim bunu ilk gün yaptı ertesi gün yavruları benim yatağıma taşıdı,normalde de sürekli benimle uyuyor,ben geri yuvasına koysamda o alıp alıp geri getirdi yatağıma,en sonunda tamam al senin olsun yatak ben kanepede yatarım dedim:) ben rahat yatsınlar diye ilk önce odayı komple onlara tahsis ettim ama sonra yine yanıma gelmeye başladı salona,orda anladım yanında istiyor beni herelde dedim,bende geldim yanlarında uyudum 2 ay boyunca sesi soluğu çıkmadı bi daha,yavruları yalnız bırakmasında bi sakınca yok bence uzun süreli olmadığı sürece,hatta benim ki dışarı çıkıp gelen bi kedi, arada bi alışık olduğu için ve hava alsın diye çıkarıyordum bide güzel pirelendik bu sayede :) emzirme döneminde olduğu için yavrulara falan bulaşmasın diye damla falan da yapamamıştım bayaa ugrasmistim pireden kurtulmak için :) neyse ki güzel bir şekilde atlattık hepsini.

Lindel
Lindel

173

Evet, benim kedim de bizimle yatiyordu. Hatta gece iki uc kere gelip yuzumu yaliyordu. :)) Gunduz de pesimden ayrilmiyordu. Sanirim bana biraz fazla duskun. Ahh dili olsa da ne istedigini soylebilse keske :) insan stres oluyor. Bi yeri mi agriyor?, bi sorun mu var? Yavrularini mi istemiyor diye panikliyorum. :( ozellikle de internette okudugum felaket senaryolarindan sonra.. :) Tesekkur ederim cevabiniz icin.

Faytekin
Faytekin

11982

Rica ederim, evde en düşkün olduğu kişi siz iseniz eğer gayet normal o zaman size karşı bu şekilde davranması,panik yapmanıza gerek yok, internet de ki senaryolari okuyup boşuna korkmayın:)

Eymentalay
Eymentalay

14974

Aynısı bana da oldu 5 yavrudan ikisi doğarken öldü, kedim doğumdan önce ve doğum sonrasında sürekli dediğiniz gibi yüzüme baka baka miyavladı doğum sonrasında da yavruların yanına götürmeye çalışıyordu beni sürekli. Sürekli yanlarında olalım istiyorlar sanırım bende tam anlamadım. Ama dikkat edin doğumla alakasız birşey oldu, 3-4 hafta önce kedim kanlı işemeye başladı veterinere götürdük idrar kesesinden taş çıktı hemen ameliyata aldılar 2 tane kocaman taş çıktı. Baktınız anormal bir durum var hemen veterinere götürün ne olur ne olmaz

Lindel
Lindel

173

Dediginiz gibi bu sabah itibariyle butun yavrularini yatagimiza getirdi, ayak ucumuza bir guzel yerlesti. Arada yine miyavliyor ve hizli hizli nefes aliyor. Veterinerden her ihtimale karsi randevu aldim. Bugun goturucez, umarim hersey yolundadir. Cevaplariniz icin tesekkur ederim. :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 366 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR