Tekir Yavru Kedim Çok Saldırgan

Krdlnymn
Krdlnymn

286 Puan

Sürekli ısırıyor saçlarıma bacaklarıma saldırıyor birazcık bile sevdirmiyor kendini onunla uyumak istiyorum ama nerdee yanına yatar yatmaz saçlarımı yoluyor neden acaba nasıl sakinleştirebilirim ?

7 CEVAP

Bellasmom
Bellasmom

2683

Hepsi geçiyor emin olun. Kedimi ilk sahiplendiğimde bu kediyle nasıl baş edeceğim diye düşünüyordum. Uyutmuyor hatta ayaklarıma saldırmaktan yürütmüyordu bile. Kediniz şuan daha yavru onu çocuk olarak görmelisiniz. İstemediğiniz bir hareket yaptığında hayır diyerek uyarın oyun oynamayı kesin ısırabileceği oyuncaklara yönlendirin. Zamanla geçecektir.

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

Sizi bağırtacak kadar derin ısırmıyorsa oyun oynamak istiyordur. Yavruluk dönemleri kedilerin aktif olma ve "kedi olduklarını anlama" dönemleridir. Ona özellikle ısırabileceği oyuncaklar verirseniz bir nebze bunu geçirebilirsiniz. Dev ettiğinde yüzüne hafifçe üfleyin ki kötü birşey olduğunu anlasın. sakın ola ki kafes yöntemini denemeyin çünkü kedinin psikolojsini bozmak dışında bir etkisi olmuyor ne için kafese konulduğunu anlamıyor.

DtAyse
DtAyse

619

Jacksons galaxy diye bi adam var kedi eğitimi ile ilgileniyor. İngilizce biliyorsan videolarına bakabilirsin youtubeda. O zaten mamasını da öğün olarak verin diyor freefeedingi savunmuyor. Önceden ben de öyle yapıyordum o zaman mesela yatmadan 1bucuk saat önce falan oynat yemeğini ver gece seni uyandırmalarına tepkisiz kal diyordu. Ben bilinçsizce de olsa tepki vermeme olayını yaptım çünkü uykum çok ağır. ısırsa bile yataktan savurup uyumaya devam ediyorum kalkamıyorum. Sonra beni uyurken rahatsız etmeyi bıraktı. Bazen tepkisizlik doğru yol tepki iyi de kötü de olsa istediği ilgi çekmek oluyo çünkü.

Krdlnymn
Krdlnymn

286

Kafese falan koymuyorum asla zaten çok canımı yaktığında oynamayı kesiyorum bi süre onunla ama herkes alışır ileride daha fena ısırır dediği için korkuyorum açıkcası şu an büyük bi sorun değil

DtAyse
DtAyse

619

En azından günde bir defa tercihen akşamları uyku saatinizden bir buçuk saat kadar önce oltayla iple vb şeylerle oynatın yorun gece de güzel güzel uyusun sizi rahatsız etmesin.
Isırabileceği oyuncaklar verin. Sağa sola saldırınca üzerine attığım küçük bi domuzcuk vardı onunla boğuşup uykuya dalardı. Şu an benimki 8 aylık eskisi gibi ısırma huyu yok. Dişleri kaşındığı için de yapıyodu muhtemelen onu. Şu an dişleri patladı zaten süt dişleri falan da döküldü öyle rahatladık.
Tırnaklarını kesin. Böylece siz tırmalamaya tepki vermedikçe o da tırmalamayı unutacak. Onu sevmek için acele etmeyin. Konuşun, övün, uzaktan size alışmasını bekleyin. Başını gıdısını okşayın karnını ellemeyin. Ardından ödüllendirerek sevilmenin güzel bir şey olduğunu öğretirsiniz zamanla.
Sakın elinizle parmağınızla kolunuzla oynatmayın. Isırmasına izin vermeyin. Isırdığı zaman hoşlanmadığınızı farkettirin. Burnuna üflemek bunu anlatabilir. Ayrıca severken ısırıyosa zorlamayın. Bazen bu kadar yeter demek için de ısırabilirler. Bunları yaptığınız takdirde zamanla düzene girecektir. Sabırlı olun.

Krdlnymn
Krdlnymn

286

Çok teşekkür ederim hepinize ısırdığında sakin kalıp oyunu kesiyorum bu şekilde biraz daha sakin bi kaç gündür. Dün 3-4 saat oyun oynattım baya yordum ama gece uyurken yine çok rahatsız etti beni sürekli ısırdı odaya uyurken almıyorum artık bu şekilde çözüm buldum

Krdlnymn
Krdlnymn

286

Tepkisiz kalmanın doğru olduğunu ben de fark ettim ama canımı yakıyo illa tepki veriyorum bi yerde malesef. Ben zaten mamasını öğünlerle gramajlı veriyorum ihtiyacı olduğu kadar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 550 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78330 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR