Kedim Kuru Mamayı Asla Yemiyor

Yafeyz
Yafeyz

181 Puan

Barınaktan 2 aylık kedi sahiplendim, geldiği günden beri hiç yemek yememişti. 40,5 ateşi vardı gereken tedavileri oldu. Değim yerindeyse ölümden döndü. Bu süreçte yaş mamayı dahi ağzına sürmüyordu ağzına zorla koyarak aç kalmamasını sağladım. Artık iyileşti, canavar gibi sadece hapşuruyor ve tek burnunda birez akıntı var. İlk geldiğinde bir öğün de olsa deli gibi severek yediği kuru yavru kedi mamasındaj tutun yetişkin kuru manasına ödül maması dahil hiç yemiyor. Sürekli miyavlıyor bende dayanamayıp o yaş mamayı biraz ısıtıp veriyorum deli oluyor. Nasıl alışacak kuru mamaya ne yapmalıyım. Küçükken alışmazsa büyüyünce hiç yemez diye düşünüyorum ama bir yandan da daha küçük şimdi sevdiği şeyi yesin büyüyünce ister yer ister yemez diye düşünüyorum, yardım edin.

3 CEVAP

dilaraxx
dilaraxx

114626

VALLA BEN SENİN GİBİ YAPTIM BENİMKİDE KURUYU AĞZINA SÜRMÜYORDU KÜÇÜKKEN BAYAĞI BÜYÜDÜ YAŞ VERİYORDUM HEP , ŞİMDİ HİÇ YEMİYOR BENCE YAŞLA KURUYU KARIŞTIR ÖYLE VER ALIŞSIN ÖYLE YAPARSAN ALIŞIR HEP ÖYLE İSTER BENİM KEDİ GİBİ

betulaltundal
betulaltundal

35470

Sevdiği yaş mamayı kuru mamayla az az karıştırarak verin gün geçtikçe arttırın mamanın içerisindeki kuru mama miktarını. Bir de kuru mamanın aromasını ya da markasını değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Ya da verdiğiniz yaş mamaya çok taktıysa kafayı belki kendiniz tavuk falan haşlayarak yaş mamayı unutturmaya çalışabilirsiniz. Benim kedim de çok çok seçici kendi hazırladığım hiçbir şeyi ağzına sürmez yaş mama yemez her ödül mamasını yemez ama illa bir alternatif bulunuyor merak etmeyin :)

Drpelin
Drpelin

650

Benim boncuk da öyleydi odasına koydum kuru mamayı suyu. İnat ettim ve yaş mama koymadım. İlk gün çok az yedi ve hep miyavladı. Taviz vermedim. Alıştı. Yaş mamayı arada koyuyorum ve daha iştahlı yiyor o ayrı. Ama alıştı yani. Ayrıca sürekli yaş mama yemeleri onların diş sağlığını olumsuz etkiliyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 373 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR