Tuy Sorunu

Lilaan
Lilaan

572 Puan

Merhabalar kedim royal canin first age ve second age ile beslendiginde normal tuy dokulmesi yasiyordu her gun tarardim ama simdi gunde 3 kez taramam az geliyor mamasi degisti 1 aydir nd kitten sizce mamadan mi kaynaklanir?

4 CEVAP

Mevsim kışa dönüyor artması normal daha kalın tüylere geçiş olabilir. ND mama hakkında yorum dahi yapmıyorum.
Mama değişikliği, Mevsim Değişikliği, Ortam Değişikliği, stress ve daha bir çok sebep kedilerde tüy dökülmesini arttırabilir.


Kedim Tüy Döküyor diyorsanız bu yazımız belki biraz kafanızdaki soruları netleştirebilir.
Aklınıza takılanlar için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Fatihozk78
Fatihozk78

73

çok fazla taramakta iyi değil

beautifulcat
beautifulcat

10837

Beslenme: Kedilerin yedikleri besinler, tüy sağlıkları için çok önemli, anında etki ediyor. Proplan mama, içeriğinde taze eti N&D,Acana,Orijen mamalara göre daha az bulunduran bir mama. O yüzden ilk adımınız içinde fazla miktarda taze et bulunan bir mamaya geçiş yapmak olmalı. Mama seçerken dikkat etmemiz gereken birkaç faktörü sıralıyorum, dahası için SuziOnline bloga bakabilirsiniz. İlk faktör diyelim ki mamamız tavuklu, içerikte ilk sırada tavuk unu/tavuk eti ve türevleri tarzında ifadeler bulunmamalı. Çünkü bunlar ne yazık ki gerçek et değil, tavuğun neresinden gelen bir et olduğunu bilemiyoruz, muhtemelen besin değeri olmayan gagası, ayağı..
İkinci olarak mümkün olduğunca az hatta hiç tahıl içermemeli, çünkü bu hayvanlar zorunlu etobur, vücut fonksiyonlarının sağlıklı devam edebilmesi için et yemeliler, sebze ve tahıl çok az olmalı beslenmelerinde.
Hatta daha sağlıklısı çiğ beslenme ama bu faktörü çok uzatmayayım, suzionline blogda daha ayrıntılı bulabilirsiniz mama ve çiğ beslenme hakkında herşeyi.Raw For Us'dan da detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz


Balık yağı: Bu dökülme azalana kadar gün aşırı balık yağı faydalı olacaktır, zaten severek yalıyor benimki, eğer sevmiyorsa şırınga ile verebilir yahut yaş mamasına karıştırabilirsiniz. Ben balık yağı olarak New Life'ın balık yağını kullanıyorum.


E vitamini: Eczaneden temin ettiğim E vitamini kapsülünü (100'lük) patlatıp şırınga ile veriyorum, içine biraz hakiki (soğuk sıkım) zeytinyağı karıştırabilirsiniz.


Bol yaş mama: Su tüketimi çok mühim olduğu için ve bu kedicikler suyu pek sevmediği için yaş mamanın içindeki su oranından faydalanıyoruz. yaş mama tüketimini arttırarak su tüketimini de arttıracağız, hatta ben yaş mamanın içine her daim su ekliyorum ona verirken. Şu dönemde kendi yaptığınız yaş mamaları da verebilirsiniz, iki günde 1 konserve şeklinde su tüketimini arttırıyorum ben, tüy dökülmelerinin fazla olduğu dönemlerde.


Su Tüketimi: Bol bol su içirin, bu sayede vücudu dehidre olmayacak ve tüyleri sağlıklı olacaktır.


Hindistan cevizi yağı: Bu yağ ile tüylerine masaj yapıyorum, tüy sağlığını güçlendirdiğine inanıyorum.


Bol tarama: Günde iki kere bile tarayabilirsiniz, ama muhakkak her gün tarayın, iki kereye vaktiniz yoksa bile. Furminator le taramanız çok daha verimli oluyor.


Ek Gıda: Haşlanmış yumurta sarısı tüy dökülmesini azaltır, yaş mamanın içine koyabilirsiniz.Yoğurt,kefir, zerdeçal, keten tohumu (miktarına dikkat!), hakiki zeytinyağı,haşlanmış şekersiz tuzsuz püre şeklinde balkabağı, şırınga ile yahut yaş mamasının içine karıştırılarak verilebilir.


Vitamin takviyesi: Vetoskin, Vetri Science, Sarımsaklı maya tableti gibi takviyeleri hekiminizin haberiyle kullanmanız çok ciddi şekilde dökülmeyi azaltıyor,lütfen bu adımı atlamayın.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Şu an hepsi öyle mevsimle ilgilidir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 389 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR