Kedimin Yaramazlıkları

SerkanO
SerkanO

2174 Puan

Merhaba, benzer bir başlık yeni açılmış aslında ama ben de durumla ilgili kendi adıma yardım almak istedim.


Badem'le 1,5 aydır beraberiz, kendisini çok seviyorum. Son 1 haftadır çok yaramazlık yapmaya başladı, bunu elbette bekliyordum. Perdelere asılması, koltuklara tırnak geçirmesini çok önemsemiyoruz. Ama son bir haftadır annemi sürekli ısırmaya ve tırmalamaya başladı. Bir de TV ünitesine çıkıyor, tvnin arkasına geçiyor. Tvyi devirme ihtimali var, kablolardan zarar görme ihtimali var. Yemek masasına çıktığında bir hareketim ve sözümle iniyor ama Tv ünitesinde bunu yapamıyorum.


Annem yaşlı ve Badem'in annemi çok rahatsız etmeye başladığını görüyorum. Durum hem annem hem Badem için zorlaşmadan yardım ve önerilerinizi bekliyorum. Şu an ceza olarak oyuncaklarıyla beraber salonun dışına koyuyoruz, çok doğru bir yöntem olduğundan emin değilim.

6 CEVAP

Masadan inmesini söylediğinizde iniyor ama tv.den uzaklaşmasını söylediğinizde uzaklaşmıyorsa kablolar cazip geliyor olabilir. Kablo gibi ama kumaştan veya iplerden yapılma ince uzun oyuncaklar var, onlardan alsanız belki ilgisini çeker..

Bir de hoşlanmayacağı bi koku esans vb birşey bulursanız anneniz ellerine sürsün, belki o da annenizden uzak durmasını sağlar.. büyüdüğünde genelde vazgeçermişler ısırmaktan.

limis
limis

10780

Badem de daha bebek herhalde :) Kediler gece daha aktif olur o yüzden gece üstünüze bile atlasa da normal. Kablolarin oldugu bolgeye limonlu bi seyler sürün. Annenizde limon kokulu şeyler kullansın bi süre. Televizyon ve perdeye tırmanma olayını bebekken halletmelisiniz yoksa devam ediyor.

SerkanO
SerkanO

2174

Teşekkür ederim, garip ama en sevdiği oyuncağı ayakkabı iplerinden yaptığımız ve salladığımızda deli gibi oynadığı bir şey zaten.


Gece özellikle bizi tanımıyor gibi çılgınca davranışları oluyor. İlk defa kedi besliyorum. Bütün gün annemle vakit geçirdiği için bana biraz daha mesafeli ama anneme de çok rahatsızlık vermeye başladı. Annemin rahatı benim hayattaki önceliğim, şu an zor durumda kaldığını görmek beni üzüyor. Badem'in en azından annemi ısırma ve tırmalama huyunu bir şekilde önlemem gerekiyor.

SerkanO
SerkanO

2174

2,5 aylık civarı evet. 1 hafta önce "ne güzel gece biz uyurken rahatsız etmiyor" diye konuştuğumuzdan beri her gece şovunu yapıyor. Yaramaz olmasını çok sorun etmiyoruz ama annemi ısırması büyük problem. Annemi ilk defa kediye sinirlenirken gördüm. Limon kokulu bir şeyler için bakacağım. Teşekkür ederim.

Deliladilan
Deliladilan

13477

karakterine de bağlı fakat benimki bu şekilde 1 yaşına kadar falan sürdü. belki ben eğitemedim bilmiyorum ama yavru kedi bakımı cidden sabır isteyen bir şey. yaptığı şeyler çok normal şeyler sadece bu konuda içinizi rahatlatabilirim.

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Kablolara çift taraflı bant takın bir süre onlara dokununca eline yapışması onu rahatsız edebilir. Isıtma konusuda yani o sıkıntı işte ben şapka takarak uyuyorum gece gelip kulağımı ısırdığı, sacimdan zorla tokayi çıkardığı için ama ne yapsam olmadı. Gece iyice yorun biraz daha büyüdüğü zaman taşma ile dışarı çıkartıp gezdirin yorulmasını sağlıyor baya. Umarım sorun çözülür :))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 407 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR