Kedim Sakatlandı Fikir İstiyorum

kaanksk35
kaanksk35

181 Puan

Merhaba herkese, apartman bahcemizde beslediğimiz kedilerden birinin arka tarafı sakatlandı. Sol tarafına yatamıyor kedi yatınca vıyaklıyor, onun dışında ayağa kalkıncada vıyaklıyor, durumu kötü, sadece su içiyor, et süt salam mama hersey denedim yemiyor. bizim burdaki belediye veterinini aramakta istemiyorum, kaç kedi verdiysek ölüsü geldi hepsinin...., dün oldu olay. bugun biraz kalkar olmuş viyaklamadan? sizce ölür mü nolur:( ya ...... biri tekme attı yada araba carptı diye düşünüyorum


15 CEVAP

gulatakan
gulatakan

107188

bizim sokak kedımız de su an aynı durumda.ben sureklı sırıngayla besledım bı kac gun.bi de (sanırım travmandan dolayı )altına kacırıyordu.sırıngayla ıkı uc saatte bır besledım.yogurdun ıcıne bıraz zerdecal attım vıtamın olsun dıye,vitabıol verdım 3 gundur.ishali için de reflor.su an daha ıyı ıstahı acıldı sankı ishali de gecti.Ama yıne de kacırıyor.su ıcırmeye calısın dehıdre olmasın su ıcmezse dehıdre olur.bır de kemık suyu var ilikli mıgrosda ondan alıp ıcırın sıırngayla kırık varsa cabuk ıyılesır.bızım de elımızden bu kadarı geldı acıkcası umarım ıyılesır:(

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Bi de bi kulubecik kutu falan koysaniz guvenle yatsin bari, çok açikta kalmis

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Şislık var mi? En azindan tanidik veterinere yakindan çekilmis foto atsaniz? Bu fotoda hicbirsey belli olmuyir zate

kaanksk35
kaanksk35

181

klubesi var, kutusuda var ama istemedi oraya girmek:/
şişlik görülmüyor hiç

kaanksk35
kaanksk35

181

sürekli su içiyor, sütü denedim içmiyor asla, şırıngayı deneyim cok teşekkür ederim

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Süt ishal yapabilir zaten. Şişlik olusursa iltihap olabiliyir bi de ilac kullanmaniz gerekebilir

Merhaba, en iyisi 7/24 açık özel veterinerlere götürüp baktırmak olur. Biraz pahalıya kaçabilir size. Yuva bulup yeni sahibinin de yardımcı olmasını isteyebilirsiniz. Ben daha önce sokakta yaralı bir kedi bulduğumda kendi kedimi götürdüğüm veterinere götürdüm ve ilk müdaheleyi onlar yaptı. 100 lira kadar tutmuştu. Daha sonra ne yapılması gerektiğini söyledi ve sonraki süreçte belediye veterinerine her gün götürüp getirdim 1 hafta boyunca tedavi oldu bedavaya. Daha sonra yuva buldum.

kaanksk35
kaanksk35

181

kediyi götüremiyorum ki, kendi bile doğrulunca vıyaklıyor:(

Berra2000
Berra2000

1870

Bence yinede en kötü ihtimal veterinere haber edin aslında şöyle bie kanun var araba çarpan kediyi veterinere götürürseniz ücretsiz bakmak zorunda araba çarpmasa öyle olmaz kolay kolay ama bir veteriner mecbur kırılmış bence ayak öyle kendine bırakmayın en azından belediye veterinerinde ölsede acı çekerek ölmeyecek acı çekmesi daha korkunç kendiniz tutabilseniz veterinere götürün derdim. Birde kemik suyu ishal yapar süt ishal yapar yazık canlı daha beter olmasın nolursa olsun acil veteriner o ayak kırık

kaanksk35
kaanksk35

181

şuan cok kötüyüm, işten izin aldım özel veterinere götürmek için, bi baktım kedi yok, komşu cağırmış belediyeyi, belediye almış, gittim belediyeye öldü dediler, ve eminim özellikle hayvanları uyutuyorlar, komşuya gittim öldürmüşler diye, iyi yapmışlar acısı dinmiş dedi, 65 yaşında kadın olmasa agız burun girecektim..

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ya inanmiyorum ayak kirigindan hayvan ölur mu hangi sehir veterineri bu

kaanksk35
kaanksk35

181

izmir karşıyaka veterinerliği(mavisehir de taypark diye geçiyor)


önceden kısırlastırılması için verdiğim bir kedide, ameliyat masasında öldü dediler.


maliyet olmasın veya uğrasmayalım diye öldürüyorlar hayvanları. yetişemedim kedime....
bana sorsaydı izin vermezdim, özele götürürdüm

Ahhh ahh.. içim yandı geç gördüm. Taypark gerçekten çok kötü.. oraya göndermek ölüme göndermekten farksız. Umarım bir daha lâzım olmaz ama bu gibi durumlarda şehir ve semt belirtin ilan başlığında; karşıyakada çok ilgili ve sevgi dolu özel veterinerler de var, bazıları bu forumlara da bakıyor. Çok üzüldüm..

Geçen yıl ekim ayında sokakta beyin travması yaşayan bir kedi için aramıştım orayı. Muhtemelen ona da biri tekme atmıştı. Ortalık ruh hastası doldu iyice..
Tedavisi yaklaşık 2.5-3 ay sürer bu çocuğun demişti götürdüğüm 2-3 veteriner. Mecbur kalıp belediyeyi aramıştım. Hayvanı gelip almaları 10 saat sürdü. Normalde tedavi sonrası getirip bırakmaları gerekiyor aynı yere ama asla kedi dönmedi. Aradım gittim kapı duvar.. ne dirisini ne ölüsünü bulabildim yavrucağın :(
Izmır'de hic çareniz kalmazsa kediyi bornova belediyesinin veterinerlik isleri birimine verin. Onlar en azından ilgilenip bilgi veriyorlar. Ücret de alınmıyor. Çok ileri leşmanyası olan bir köpeğe yaklaşık 1.5 ay baktılar her hafta da bilgi verdiler bana. 1.5 ay sonunda öldü ama yaşatmaya çalıştılar en azından..

cevizayaz
cevizayaz

4922

Kediye ne siz ne de yetkinliği olmayan kimse yardım edemez artık allah rızası için diyorum hayvan acı çekiyorsa buna göz yummayın. belediye veterine götürebilirsiniz güvenmiyorsanız başında beklersiniz eğer onu istemiyorsanız devlet hastaneleri var istanbul veterine fakültesi gibi, bursa uludağ üniv. vet.fak. gibi fakülte veterinerlikleri özellerden çok daha ucuzdur artık yani gerekirse doktora bırakıp kaçın yeter ki ölmesin hayvan göz göre göre. Ve ben her zaman inanırım bizim göz ardı ettiğimiz şeyler bir gün başımıza gelir kedinin yerine kendinizi koyun masraflı zahmetli diye sizi biri sakat kalmanıza ya da ölmenize göz yumsa?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1122 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR