Kedilerin Kaç Tane Aşısı Var? Ve Fiyatları Ne Kadar?

Nrcn_arsln
Nrcn_arsln

783 Puan

Kedime aşı yaptırıcam ama ailem aşırıya kaçmama izin vermiyor.kaç tane aşısı var, tekrarlanan aşıları var mı, ne kadar aralıklarla gitmemiz gerekiyo? Bir de bi yerde okumuştum, aşıdan sonra ateşi çıktı fln diyordu cidden çıkıyor mu? Çıkarsa nasıl düşürürüm?

6 CEVAP

Bellasmom
Bellasmom

2683

Kuduz, karma, lösemi ve iç-dış parazit.
Lösemiyi herkes yaptırmıyor. Eğer dışarıya çıkmayan bir kediyse dış parazit yaptırmanıza gerek yok ancak diğerini yaptırmanız şart ve her yıl tekrar etmeniz gerekiyor . Bu aşılar sadece kedinizin değil sizin de sağlığınızı etkileyen bir konu.

Yesimdurdu
Yesimdurdu

1443

Karma 1,karma 2, iç-dış parazit ilk etapta en önemli işlemler. Daha sonra kuduz aşısı var ama bunu veterinerde 70-80 TL vererek yaptırmanıza gerek yok devletin zorunlu tuttuğu ve karşıladığı tek aşı olduğu için tarım il müdürlüklerinde ki veterinerler sadece 2.50 TL ye bu aşıyı yapıyorlar. Lösemi aşısı ise tamamen size kalmıştır. Ateş olabilir yan etki olarak özellikle kuduz aşısından sonra ama mesela benim kızım da olmamıştı.

FIA
FIA

404

Lösemi aşısını Veterinerimiz 2 yaşından veya 3 yaşından sonra tavsiye ediyoruz deyip, 5 aylık kedimiz için şu an erken demişti bilginize..

BalliBadem
BalliBadem

121963

Yerden yere değişir biz karmayı 60 a iç dış ı 45 yaptırıyoruz kuduz u belediye ücretsiz yapıyor lösemide bence zararlı o yüzden yaptırmıyorum karma ve kuduz yılda 1 iç dış 3-4 ayda bir

BalliBadem
BalliBadem

121963

@FIA lösemi gençlik hastalığını ve fib önlüyo diye biliyorum 3 yaşında anlamı olcağını sanmam

BalliBadem
BalliBadem

121963

Bu arada kedinizde fib varsa ve lösemi yaptırırsan ölür bizim vet kan testi yaptı bize sormadan 75 tl de ona vermiştik ama lösemi yaptırmatacaksan kan testine gerek yok

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 545 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80687 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR