Merhaba, kedim Düğme 4 aylık minik bir oğlan. 2 aydır bizimle ondan önce geçmişini bilmediğim bir annenin yavrusuydu sütten kesilince sahiplendim. İç-Dış Parazit ve Karma aşılarını oldu. Lösemi aşısı konusunda oldukça endişeliyim. Annenin geçmişini bilmediğim için lösemi taşıyıcısı olabilir, sütten de kedime geçmiş olabilir. Test sonucu negatif bile çıksa, vurundurmasam bile Düğme dışarı konusunda çok meraklı, arada onu parka ya da pikniğe başka kedilerle muhattap etmeden gezdirmek istiyorum. Lösemi aşısı olmadığı için bu sorun teşkil eder mi?
Teşekkür ederim
merhabalar,aşıları veterinere yaptınız sürecede onlar zamanı gelince haber veriyorlar,hangi aşı hangi dönemde yapılıyor.Korkuya gelince hiç gerekmıyor oyle bi şey.Anesini geçmişi de bilseniz de bilmesenizde bunlar rütin olarak yapılıyor.Yeterki veterinerine güvenin.
Bende yaptirdim yavruyken hatta asilarin tekrari geldi ve yine yaptiricam.
Tamam o zaman, teşekkür ederiiim
@YANKO sanırım lösemi aşısı hakkında bilginiz yok. Bu aşıyı araştırdığınızda bazı veterinler yaptırın derken, bazıları yaptırmayın diyor. Yan etkileri fazla. Eğer test olmadan yapılırsa ve kedi bu virüsü taşıyorsa ölme riski var. Yine araştırdığıma göre dışarı çıkmayan bir kedi ise yaptırmasanız da olur diyorlar. Evet benim veterinerim de mesaj attı. Ben gittiğimde yaptırmak istemediğimi söyledim. Sorumluluk burada tamamen bize ait, iyi ya da kötü tartışılır ama @thinknotr bu konuda endişelenmekte haklı.
Çok iyi bilen arkadaşlar da yine yorum yazarsa bilgilenmiş oluruz.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor