Köpeğinde Helikobakter Sebepli Gastrit Yaşayan Var Mı?

Köpeğim 8-9 aylıl bir rus finosu, dişi. Temmuz ayı başında kusma şikayetleri başladı. Önce haftada bir kez kustu. Sürekli doktora götürdük takip edildi. Temmuz ayı sonuna doğru haftada 2-3 kusma olunca dr artık endoskopi çekip bakalım dedi. Endoskopide mide yüzeyinde kızarıklıklar görüldü, yaraymış. Bunların sebebinin de alınan dokular incelendiğinde helikobakter olduğu anlaşıldı.
Midede çok yara olduğu için antibiyotik tedavisi yapmak istemedi doktorumuz haklı olarak. Uzun bir probiyotik tedavisi başladı.
Probiyotik içtiği sürece diyet mama kullandık.
Diyet mama dışında biseyler yediğinde kusma oldu ama çok sık değildi.
Probiyotik tedavi bitince kusmalar mama dışında bir şeyler yememesine rağmen yine başladı.
3 gün ard arda günde 1 kez kustu. En son 2 gün önce 2 kez kustu ve dr hemen royal canın sıvı mama başlattı midesi rahatlasın biraz diye. Ancak sıvı mamayı her yediğinde gene kustu. Toplamda 2 gün önce 4 kere kusmuş oldu.
Dr belki de sindirim sisteminde bir yerse tıkanma vardır diye bugün ilaçlı mama yedirip röntgen çekti birer saat arayla. Ama çıkışta bir sorun ya da tıkanıklık olmadığı görüldü. İlaçlı mama sonuna kadar ilerledi. Yarın sabah son kez röntgen çekilip bakılacak bir daha.
Bugün son rontgenden sonra kusmasına engel olmak için bir iğne yaptı.
Sıvı mamadan 35 gr.lık porsiyonlarla 3 saat arayla besleme yaptım dr.un önerdiği şekilde. Ancak son beslemede 2 kez ard arda kustu yine.

Veterinerimiz hakkında bir tek şikayet dahi olmayan, sevgi dolu, gerçekten eşsiz ve asla paragöz olmayan biri. Bir çok konuda da her zaman hastadan yana tavır alır. Ondan ve yöntemlerinden kuşkum yok.
Çocuğumun kusması hem çocuğumu hem beni çok yordu.
Iştahı yerinde, yemek yemek istiyor veremiyorum, oyun oynamak istiyor hareket edip kusmasın diye oynayamıyorum... takıldık kaldık aşamadık bu kusma sorununu..
Bu tip bir sorun yaşayan var mı aranızda?
Nasıl aştınız, dr.unuz ne önerdi?


Son iki kustuğunun fotosunu ekledim. Rengi yediği mamayla aynı renkte.


3 CEVAP

sevilay28
sevilay28

4421

Merhaba, üzerinden çok zaman geçmiş ama şu an nasıl?

Bebeğimi sahiplendigimde 2.5 aylıktı ve annesinin yanındaydı o ana kadar..
Ilk geldiğinde aşılarına başlamak için yaklaşık 1.5 ay beklemek zorunda kaldık çünkü giardia (ya da giardio) virüsü yüzünden kanlı ishal geçirdi ve çılgınca 10-18 cm boyunca parazitler döktü. O dönemde dahi sadece 2 kere kustu..
O tedavi bitince aşılara başladık. Sonra test yapıldı ki böbrek çıkışına yumurta bırakmış bu şeritler. Onların kökünü kurutmak için iç parazit hapı yuttu 3 kere 10 gün içinde.(haziran sonu temmuz başı).
Tam onlardan kurtuldu, bu çıktı şimdi de..
Helikobakter nereden kapar aklım almıyor.. öyle temiz öyle düzgün bakıyorum ki anlatamam.. yemesi içmesi hep saatle alarmla. En fazla 10 dk gecikir maması.. yerleri bile arapsabunuyla temizler oldum ona deterjan dokunmasın diye.
sabah akşam geziyoruz, oynuyoruz, çok sosyal bi çocuk, bir sürü köpek arkadaşı var. Neşeli bir yavru.
Yani ne bileyim başka ne yapılır.. doktorsa doktor ilaçsa ilaç tedaviyse tedavi.. ne dendiyse yaptım.. geçmiyor bu kusma :(

Ara ara ataklar yaşasa da şuan gayet iyi ve kontrol altında. Çok iyi bir veterineri var, sürekli takip ediyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 563 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR