Veteriner Ve Aşı İkilemi

Arkadaşlar, fikrinize ihtiyacım var. Aşılar hakkında başka konularda var ama benim sorunum veteriner ile ilgili...


Miniğimi içimin sindiği bir vet’e emanet etmek istiyorum. Bu yüzden de bu gün bir veterinerle konuşmaya gittim. Bana 1 kg yu geçtiyse aşılara başlarız dedi direk olarak ama adamda içime sinmeyen bir tavır vardı neden bilmiyorum. Kaç aylık falan diye sormadı bile gerçekten kıstas 1 kg mu yavrunun ayı falan önemli değil mi? Ve aşıları nasıl yaptırmalıyım Tecrübeli olan arkadaşlardan yardım almam mümkün mü?

13 CEVAP

pinarcaya
pinarcaya

19123

Benim bildigim 2 ayliktan itibaren asilar baslar. Tabi 2 aylik olan bir kedi normal sartlarda 1 kg i gecmis olur zaten. Aslinda ikisi de ayni kistas bence.veterinerin tavri hosunuza gitmediyse daha kolay iletisimde olacaginiz birini secin. Daha sonra soru soracaginiz zamanlar olacak.

SerkanO
SerkanO

2174

Bazı veterinerler böyle maalesef. Ama 2 ay ve 1 kg yaklaşımı doğru, ben de 2 aylık olmasını ve 1 kg geçmesini bekledikten sonra aşı yaptırdım. Ben de leukemia aşısını yaptırmak istemediğimi veterinere söyledim.

ugurkoker
ugurkoker

959

kilo bence önemli,700 gr iken karma yaptılar,az kalsın kaybedecektik kızımı.bence 1 kg iyi bir kıstas

eceyayl
eceyayl

458

Eğer veteriner hoşunuza gitmiyorsa mutlaka değiştirin sonra ciddi sorunlar yaşamanızı istemem ve cinsiyeti ayrımcılığı yapmak istemem ama kadın veterinerleri kediler ses yönünden daha bi çok seviyor bunun sebebi ise kedilerin ince sesleri daha cok sevmesi ama cinsiyeti ne olursa olsun sevecen cana yakın ve ilgili bir veteriner bulmanız önemli benim bebeğimin aşılarına başlamadan önce bile telefonda kaç aylık olunduğu sorulmuştu:))

pinarcaya
pinarcaya

19123

Bazi veterinerler bikac asiyi ayni gun yapmak.isteyebiliyor. buna da dikkat edin. Asilari ayni gun icinde yaptirmayin. Kedicige agir gelir. Sonucu kotu bisey de olabilir.

Kg tabi ki önemli bir kıstas olmalı ama ayın önemi yok mu? 2 aylık kediye gençlik aşısı yapıp öldüren veteriner var duydum bizim semtte

Bana kaç aylık diye sorulmadı. Söylediği şey direk olarak 1 kg yu geçtiyse bütün aşılarını yaparız oldu ki hangi aşılar diye de sordum. Gençlik başta olmak üzere karma lösemi kuduz dediler ki daha bu gün üç aylık olan bir kediye gençlik aşısını yaptırmam olası değil. Soru sordum gerek yok önce getirin bir bakalım check uptan geçirelim sonra bütün sorularınızı yanıtlarız dediler ki o vet hakkında çok olumlu şeyler duymuştum.

Zacun
Zacun

91

İçinize sinmediyse aman götürmeyin yavruyu o veteriner hekime

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Bazi kediler 2 aylikken bazi kediler 3 aylikken 1 kg olabilır, o yuzden kg daha dogru bir kistas aslinda.

Haklısınız bir tuhaftı davranışı. Soru sorduğumda bile getirin kontrollerini yapalım sonra sorularınızı cevaplarız şeklinde bir tavır takındı beyfendi.

Buna da dikkat ederim. Teşekkür ederim uyardığınız için. Yarın yeni bir veterinerle görüşmeye gideceğim bakalım

Dün bir tane daha buldum hatta instagrama baktım var mı diye de baktım. Profili varmış videolar resimler falan da vardı eğer gerçekten doğruysa resimler falan doktorumuzu buldum diye düşünüyorum o yüzden bu gün ufaklığımla birlikte gideceğim

Merhaba, bildiğim kadarıyla 1 kg iyi bir kıstas. Zaten 1 kg kedi 1 aylık falan olamaz minimum 2-3 aylıktır. Sadece tüm aşıları aynı gün yaptırmamanızı öneririm

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 813 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78330 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR