Aro Vs Matisse Mama

PandoraA
PandoraA

639 Puan

Arkadaşlar merhaba,
Şuan Aro marka kedi maması kullanıyorum. Kedim 6-8 aylık ve yeni kısırlaştı. Matisse kısır somonlu mama almayı düşünüyorum fakat aro ile pek fark göremedim birde siz yorumlar mısınız içeriğini.
Matisse İçerik:
Kurutulmuş Balık (Somon) %32
Pirinç %25
Mısır
Mısır Glutanı
Bezelye Lifi %8
Kurutulmuş Tavuk Eti
Tavuk Yağı
Kurutulmuş Pancar Posası %6
Hidrolize Hayvansal Proteinler
Balık Yağı Bitkisel Yağ
Kurutulmuş Bütün Yumurtalar
Pisilyum Tohumları
Sodyum Klorür
Potasyum Klorür
Kalsiyum Sülfat Dihidrat
Kurutulmuş Bira Mayası
1800 taurin


ARO içerik:
Kurutulmuş kuzu eti %30
Buğday
Pirinç %15
Mısır
Buğday kepeği
Tavuk yağı
Bira mayası
Ciğer aroması
Balık hidrolizatı
Kurutulmuş Şeker pancarı
Vitamin ve mineraller
Taurin
Peynir altı suyu tozu
Tuz
Keten tohumu
Mısır gluteni

9 CEVAP

Faytekin
Faytekin

11982

Ben Matisse i tercih ederdim ikisi arasında,kediniz kisirlasmis içerik olarak benzeselerde matisse besin değerleri açısından daha zengin bir mama,kalsiyum,magnezyum, fosfor ve yağ oranı da önemli kısır kediler için

PandoraA
PandoraA

639

Aro da vitamin ve mineraller denmiş yeterince açık belirtilmemiş kafamı kurcalayan kısımlardan birisi bu, diğeri de tahıl oranı. Matissede daha fazla gibi görünüyor ama aro da da buğday oranı belirtilmemiş bir kıyaslama yapamıyorum bir türlü. Bütçeme göre en az zararlı olanı almaya çalışıyorum. Mısır mı buğday mı yoksa pirinç mi daha zararlı onu da bilmiyorum birinde pirinç mısır fazla diğerinde buğday pirinç.s


Haklısınız ama her ucuz mama kötü her pahalı mama da iyi değil malesef bkz. Proplan vs. içinde gerçek et bile yok ama fiyatları maşallah. Farminanın sitesine baktığımda çoğu gelişmiş ülkede Matisse ye yer verilmemiş(bir kaç ülke hariç).Az gelişmiş ülkelerde ise mevcut. Bunun sebebinin az gelişmiş ülkelere daha uygun fiyata mama satabilmek olduğunu düşünüyorum. Bunu da üretim aşamasına gelirken ayrılan daha kalitesiz ürünler ile sağlandığını sanıyorum. Kalite konusunda kesin birşey söyleyemeyiz bu durumda. Çok uzattım ama Matissenin fiyatı içeriğinden daha çok ithal olmasından kaynaklı bu şekilde kesin kalitelidir bu diyemeyiz sanırım.

Faytekin
Faytekin

11982

Matisse zaten orta segment bir mama, ne iyi ne kötü,sizin sorduğunuz iki tercih arasında seçim yapmak adına matisse dedim ben,yoksa kullandığım bir mama değil ama aro dan daha iyi olduğuna inanıyorum,yoksa bana kalsa ben alacak olsam çok az daha ekleyip ND düşük tahıllı serisinden bir mama alırım mesela,bunların haricinde orta segment de daha bir çok alternatif mama da var onlarada bakabilirsiniz,Britcare,Sanabelle,Golosi vs..

PandoraA
PandoraA

639

Acil yardımcı olabilir misiniz eğer daha iyiyse indirimler bitmeden almak istiyorum

PandoraA
PandoraA

639

Güncel

Deliladilan
Deliladilan

13477

içinde taurin olmayan mamayı tavsiye edemem ha extradan taurin takviyesinde bulunurum diyorsanız bilemem ama mama alırken taurin ve gerçek et miktarı yüksek olması önceliğiniz olsun.

PandoraA
PandoraA

639

İlginiz için teşekkürler taurin iki mamada da mevcut hatta yazmamışım ama aro nun taurin oranı daha yüksek 2300 dü yanlış hatırlamıyorsam. Et oranları da birbirine yakın. Demek istediğim bu iki mamadan hangisi içerik olarak daha iyi çok emin olamadım :/ Eğer hemen hemen aynıysa boşuna matisse alarak 3 katı para vermeyeyim

Sselin1
Sselin1

122024

Sadece oranlara bakmakta dogru degil. Kalite denilen bir durum var kullanilan malzeme nin kalitesi de onemli. Ben cok ucuz olan mamalara güvenmiyorum acikcasi. matisseyi tercih ederdim.

Sselin1
Sselin1

122024

Evet matissenin kalitesinden net bir sekilde bahsedemeyiz zaten içerigi de cok iyi degil. ama farminanin genel olarak kaliteli oldugunu düşünyorum. Ozellikle Aro'ya kiyasla. Sadece ihtimalleri degerlendirince matissenin güvenirligi daha agir basiyor. ki %30 et iceren bir mamanin arodan bahsediyorum bu kadar ucuz olmasi imkansiz Türkiyede kuzu etinin kilosu belli yani. Evet dediginiz gibi her pahali mama iyi degildir ama ucuz mamalarin geneli kötü.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 501 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR