Toxocara Cati

KediVelisi_
KediVelisi_

2331 Puan

Arkadaşlar 2 aylık bir Tekir sahiplendim bugün veteriner kontrolümüz de Toxocara Cati iç parazitimiz olduğunu öğrendik ve tedaviye başladık henüz çok küçük ve zayıf olduğumuz için aşılarımız yapılmadı? Benim merak ettiğim minnak la oldukça yakın temasta bulunduk öpe koklaya birlikte uyuduk çünkü başka yerde uyumuyor bu parazit insanlara bulaşır mı? Herhangi bir önlem almam kendime tahlil yaptırmam gerekir mi? Bilen bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar cevap verir yol gösterirse çok memnun olurum.

6 CEVAP

srplzngl
srplzngl

113865

Toxocariasis zoonotiktir ama yetişkin insanı pek etkilemez. Bulaşsa hasta etmeden atlatılır genelde. Bazı durumlarda karın ağrısı, yüksek ateş, görme bozukluğu ya da gözde kızarıklık gibi semptomlar gösterebilir. İçiniz rahat etmezse bir hekime görünebilirsiniz.

SerkanO
SerkanO

2174

Biraz evham yapmışsınız :) Bana olsa ben de yaparım belki ama çok endişelenecek bir şey olduğunu sanmıyorum

beautifulcat
beautifulcat

10837

Bulaşan parazit çeşitleri de var ama veteriner hekiminizin dediğine bakacak olursak bu parazit türü bulaşmıyor olmalı. Yine de aile hekimine görünmenizde yarar olabilir aslında, her ihtimale karşı.

SerkanO
SerkanO

2174

Parazit insanlara bulaşmaz diye biliyorum.

KediVelisi_
KediVelisi_

2331

Teşekkürler ben de öyle biliyorum aslında yalnızca tek bir parazit var bulaşan sanırım ama İnternette o kdar çok şey yazıyor ki kafam allak bullak oldu veterinerimiz de bulaşmaz dedi ama emin olmak istiyor insan.

KediVelisi_
KediVelisi_

2331

Teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 382 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR