Kedimde Görülen Sık Kusma

murphhy
murphhy

282 Puan

Merhaba, kedimi üç gün önce sahiplendim kendisi iki aylık, ilk gün veterinere götürüp genel kontrollerini yaptırdım, gayet sağlıklı çıktı. Pazar gecesi hafif tüylü, sarı ve parçacıklı (maması sanıyorum) kustu. İlk başta konu üzerine biraz okudum ve bu durumun normal karşılandığını gördüm. Ancak bundan sonra da kusmaya devam etti, neşesinde bir eksiklik yok hala oynuyor benimle veya kendi kendine, mamasını ve suyunu da eski düzeninde içiyor. Arada bir vücudunda hıçkırır gibi kasılmalar oluyor, sonraki kusmalarında da (toplam dört kez) sarı ve parçacıklı kusmaya devam etti. Önerilerinizi söylerseniz çok sevinirim

3 CEVAP

RaGe
RaGe

969

Kedinizi takip edin. Belki evin içerisinde sizin farkınızda olmadan birşeyler yiyordur. Kendi etrafa saçılan tüyleri varsa onu yutmamasına dikkat edin. Tuvaletini yaparken kumu eşeledikten sonra kumda kalan küçük kalıntıları sırf meraktan yiyebilir bazı kediler. Bunlarda sorun yoksa mamasının markasını değiştirmeyi deneyin. Kuru veya yaş hangi mama türünü deniyorsanız diğerini deneyin. (yaş ise kuru, kuru ise yaş mama deneyin) Veteriner sağlıklı diyorsa belki bilerek kusuyordur.

surpriz
surpriz

4189

kedinizi sokaktan mı sahiplendiniz bilmiyorum ama sokaktan ya da birisinden sahiplendiyseniz de öğün tarzının değişmesinden dolayı kusuyor olabilir diye düşünüyorum. ya da sokaktan sahiplendiyseniz ve ilk defa kuma tuvaletini yapıyorsa onu yadırgayıp kumunu yiyor olabilir. kusmuğunda tüyler de görüyorsanız tüylerine uygun bir tarakla tararsanız iyi olabilir.

Sselin1
Sselin1

122024

Fazla hizli yedikleri zaman ya da cok tüy yutmussa midesini temizlemek icin kusmalar artabiliyor. Tüylerini tarayip ayni zamanda malt kullanirsaniz düzelecektir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 356 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR