Sokaktaki Kedilere Çiğ Balık Verilir Mi

Mustafabyrm
Mustafabyrm

1306 Puan

Çiğ balığın kediler icin zararlı olduğunu duydum doğru mu

5 CEVAP

surpriz
surpriz

4189

çiğ balık verilir mi verilmez mi tam olarak konuya hakim olup bilgiye sahip değilim. ama şunu biliyorum ki balığı direkt kedinin önüne koymamak gerek. içinin temizlenmiş olması gerek. okuduklarıma göre içi temizlenmemiş balık kedilerde iç parazite sebep olabiliyormuş

srplzngl
srplzngl

113865

Balığı en az iki hafta dondurup dengeli bir şekilde tüketimini sağlarsanız ne parazit yapar ne sinir sistemini çökertecek kadar B vitamini yıkımına sebep olur.
Ama aslında balık kediler için aşırı iyi bir şey değil. (Pişmiş olanı hiç değil) Doğalarında yok zaten. Sadece yağlı balıklar omega 3 kaynağı olarak güzel olabiliyor. Onun dışında fazlası zarar. Dengeli bir çiğ diyete günlük yarım ya da bir küçük balık en fazla. Sokak kedisinin önüne (çiğ ya da pişmiş) balık atmak da pek doğru değil.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Balikcilar etrafinda hep kediler oluyor ve hepsi tombik

Kediye balık vericekseniz mutlaka pişmiş olması gerekir + her balığı yiyemezler aksi taktirde iç parazit başlar. Ve B1 vitamini yok olur yani sinir sistemi alt üst olabilir.

Net cevap yazıyorum vermeyin*kılçıkları boğazlarına damaklarına ve barsaklarına takılıyor acılı bir süreç yaşıyorlar durumlarını anlatamadıkları için acı çekerek ölüyorlar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6736 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR