Çiğ Besleme

surpriz
surpriz

4189 Puan

Kedisinde çiğ besleme tercih eden var mı ? Varsa kedisindeki değişiklikleri, geçiş sürecini vs deneyimlerini paylaşabilir mi ?

3 CEVAP

srplzngl
srplzngl

113865

Geçiş sürecimiz çok kolay olmuştu. Hatta sadece 1-1,5 hafta sürmüştü. İlk önce püre mamayı yavaş yavaş yaş mamaya karıştırarak başladık ondan sonra parça et de ekledik, hep çok zevk alarak yedi. Şu anda genellikle püre yiyor.
2-3 ay sonra detoks dönemine girdik, dışkıda mukus gözlemledim. Bazı kediler bu süreçte aşırı tüy dökümü de yaşayabiliyormuş ama bu kötü bir şey değil. Eski sağlıksız tüyleri döküyorlar sonuçta.
Daha sonrasında da dışkı kokusu neredeyse sıfıra indi, tüyleri parlaklaştı ve dökülmesi azaldı. Ben dişlerini çok sık fırçalayamasamda diş taşı vs. katiyen oluşmuyor. Kendisi çok enerjik ve kilosu çok yerinde. (Çok şükür :D)

cagdan
cagdan

3497

Canlı av olmayacaksa henüz can vermiş kuş yeni yaralnmış fare olmayacaksa beklemiş dondurulmuş çözünmüş etlerin zararını bütün uzman vet ler vurguluyor. İnşallah sevdiceklerinize bi zararı olmaz çiğ beslenmenin. İnanoğluveterinerkliniği youtube hesabında son paylaşımın 6. Dakkası çiğ beslenmeyianlatıyor. Uzman veteriner hekimlere güvenin.

Çiğ beslenme yapıp da iç parazit gibi hastalıklara yakalanan çok az kedi-köpek gördüm. Hem tüy sağlıkları, hem de genel sağlıkları yerinde oluyor. Sadece alerji olayına dikkat etmeniz gerekiyor. Örneğin tavuk etine alerjisi varsa ve fark etmeyip düzenli olarak tavuk eti verirseniz bu sefer tam tersine zararlı çıkarsınız. Kuru mamalar bilinenin aksine ömürlerinden 6-10 yıl arası kısaltabilir. Tabii yalnızca kuru mama değil, yanlış beslenme her canlının ömrünü kısaltabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 400 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR