Nd Proplan

merveaydar
merveaydar

4618 Puan

merhaba, kedim üç aydır n&d kitten yiyor, şu an yedi aylık. kedisi çok sağlıklı görünen bir arkadaşım proplan önerdi. burada pek sevilmeyen bir marka sanırım. nedenini merak ediyorum. ne gibi olumsuz yanları var bu markanın?

6 CEVAP

TATA4242
TATA4242

118617

Nd ile purina mı?Nd candır.Royal canin,purina,hills,whiskas,matisse vs.uzatılabilir.Bunlar içeriği belli olmayan yüksek oranda tahıl içeren besinlerdir.Tahılsız olanları bile bakıldığında %30 civarında tahıl içeriyor(karbonhidrat)normal sağlıklı mamada ise en fazla 15 civarında olmalıdır.Sizin yaptığınız şahin sucuk ile tombik sucuğu karşılaştırmak gibi olmuş.Nd ancak şu markalar ile karşılaştırılır.Orijen,Acana,Instinct, vs.araştırdığınızda ise en uygun fiyat performans olarak nd markasıdır.Ona bile tam güvenmek hata olur,lakin diğerleri çoğu kişinin bütçesini aşmaktadır.Nd markasının karbonhidrat oranı diğer mamalara göre daha düşüktür.20_25 civarlarında oynar.En iyi sonuç orijen,acana,Instinct uzun dönem olarak alınabilir.Karbonhidrat oranları düzenlidir.Ama dediğim gibi fiyatları pahalıdır.Bu kategoride en uygun fiyat performans ürünü nd olur.

TATA4242
TATA4242

118617

Size şöyle söylebilirim,doğrusu acana ve orijen sağlıklı yada sağlıksız değil,ne kadar sağlıklı,bana kalırsa diğer mamalara göre daha sağlıklı.Yüksek protein hastalık yapmaz,düzensiz kullanılır ise hastalık yapar.Örnek verirsek bir gün et bir gün ot yerseniz miktar dengelenir,ve hastalığa yol açmassınız,her zaman et yemek tabiiki hastalığa sebebiyet verir.Bu tarz ürünlerin hastalığa yol açmasının başlıca sebebleri tek bir ürüne bağlı kalmak veya belirlenen ölçüden fazla vermek.Avrupa ülkeleri,ülkemiz ve daha nicesi ürünün günlük miktarına dikkat etmeden hayvan beslemesi yapmakda,ve tek tip mama beslenmesini doğru kabul etmekdedir.Proplanı uzun vadeli olarak önermem.Hiç bir mamayı uzun vadeli önermem kesinlikle tek tip mamaya bağlı kalmayın.Proplan ve nd arasında tercih sordunuz,nd dedim elbette ndden çok daha iyileride mevcut ama,bana kalırsa tek tipde nd iyidir,fiyat performans olarak,ama hem nd hem proplan vermek daha mantıklı geliyor.Tahıl miktarı fazla olan mamayı sabah verdiğinizde enerji miktarı fazla olacağından,akşama kadar eritir ve kilo kontrolü sağlar.Akşam ise protein yönünden zengin az tahıllı mama ile düzen sağlanır.Yorgun düşüp uyuyacağından daha az miktarda yağ yapar.

lwb
lwb

120674

Ben kedimde uzun bir süre ve sonra arada da proplan kısırlaştırılmış kullandım, kilo aldırıp toparlıyor ve olumsuz bir yanını görmedim.
Önceki forumlarda da yazardım hep, içeriği yüzde yirmi gerçek somon eti içeriyor ve çöp yedirme muamelesi yapılması bu mama için saçma, vitamin değerleri de iyi hem kısırlaştırılmış da hem de kittenda ama tabi fiyat-içerik bakımından başarısız.
Hayvanlar üzerinde deney yapılıyor,gdo var diyenler de var. Sitesinden baktığım kadarıyla yapılan mamanın hayvanlar üzerindeki etkilerine bakmak için kendi bakımı altındaki hayvanlara yediriyorlar ama bunu her firmanın yaptığını düşünüyorum, arka planını bilemem tabi ki.
Şu an nd kullanıyorum ben de içerik bakımından içim rahat ama sıkıştığım zamanlar proplan somonlu

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Acana, orijen vs. bunlar çok kaliteli mamalar ama bu kadar yüksek protein ev kedilerine fazla geliyor.

Özellikle de kısır ve erkek bir kedinin böbreklerini yoruyor. İçerik çok önemli tabi ama biraz da uygulamaya bakmak lazım. Proplan ben de kullandım ve zaman zaman da alıyorum, bir sıkıntı yaşamadım. Komşumun kedileri 3 yıldır sadece proplan yiyor onlar da sağlıklı.

merveaydar
merveaydar

4618

evet acana ve orijen markalarını araştırmıştım, o iki marka ve hills bazı ülkelerde yasaklanmış kedilerde yüksek proteinden kaynaklanan hastalıklara yol açtığı için.

merveaydar
merveaydar

4618

anladım, tek tip mamaya bağlı kalmamak bana da mantıklı geldi, yaş mamada o şekilde ilerliyorum. sanırım nd’ye devam edip arada bir proplan alacağım hem değişimi gözlemleme amaçlı hem de devamlı aynı şeyi yemek zorunda olmaması için, teşekkür ediyorum cevaplarınız için.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1941 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR