Kedi Tüy Kesimi

Mrtkaytan
Mrtkaytan

5170 Puan

İran chincihalla kedimi kısılastırken narkoz verildiği zaman tüy kesimi yaptırmak istesem yaparlar mı?

5 CEVAP

mervegck06
mervegck06

10457

ben kedimde mantar olduğu için traş ettirmek istediğimde veterinerim daha fazla strese gireceğini ve artabileceğini söyledi.
kediler tüyleri kesildiğinde stres yapıyorlar ve bu stres bir yerden patlak veriyor ki genelde bu da cilt sorunları oluyor demişti.

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Yaparlar ama psikolojik olarak iyi olur mu emin değilim hatta bende vakti gelince onu da aradan çıkarırım diyordum ama sonra düşündürdü baya acaba iki stresli olay aynı anda iyi mi olur kötü mü olur bilemedim. Durumu banada bildirirseniz sevinirim :))

Yaparlar ama kedilerin psikolojileri bozulabiliyor tüylü bir hayvanın tüyleri neden rahatsız ediyor sizi anlamıyorum kedi işte kılı tüyü olan bi varlık lütfen kendinizi düşünmeyi bırakın kediniz tüyleriyle mutlu

SEAGULL
SEAGULL

531

1- İki stresli durumu birden aynı anda yaşatmamak için kesinlikle tavsiye etmiyorlar veterinerler.
2- Kedimi kısırlaştırdığımda ne kadar zor bir süreç olduğunu gördüm, ilk gece uyumadan sabahladım hatta çünkü narkoz etkisinde olduğundan çok üşüyordu, kalorifer peteğinde uyudu ve sarhoş gibi olduğundan düşmesin diye başında bekledim. Bu strese bir de tüysüzlük stresinin eklendiğini düşünemiyorum.
3- Traş etmeyi de veterinerler tavsiye etmiyor zaten, yazın o tüylerin arasındaki soğuk hava onları serin tutuyor yani ısı yalıtımı gibi güneş direkt derilerine temas etmiyor, kışın da sıcak tutuyor. En önemlisi psikolojik olarak kedilerin traştan etkilendiğini söylüyorlar.
4- Tüyleri dökülmesin diye traş ettirmeyiniz, sık sık tarayınız mümkün olduğunca.

Mrtkaytan
Mrtkaytan

5170

Çok teşekkür ederim bende aslında sizin gibi düşünüyordum ama mevsimler tüy dökümünde biraz kısaltmak istedim. Ama ondan da vazgeçtim suan .. herkese çok teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 362 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77421 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR