Kedim Depresyonda Mı?

farug
farug

705 Puan

Merhaba sevgili site sakinleri
Mikrop adında iki yaşında sarman bir oğlumuz var. Bir kaç gün önce bebeğimiz oldu. Bu sebepten büyükanneler de geldiği için ev nüfusu arttı. Bebek eve geldiğinden beri gidip başka odada uyuyor. Onu ihmal etmeyip ilgiyi de azaltmıyorum özellikle sorun yaşamasın diye. Bebekle de kontrollü şekilde tanışmasını sağladık. Bebeğin olduğu odaya sokmayalım vs olaylarına girmedik. Dengeyi sağlamaya çalışıyorum ama biraz sakinleşti. Ancak bir süre önce de mamasını kısır kedi maması olarak değiştirdim. Bir arkadaşım normal mamanın enerjisinin kısır kediler için fazla olduğunu söyledi. Bu sakinlik ve başka odada uyuma mamadan mıdır yoksa depresyon vs olabilir mi? yardımcı olursanız çok sevinirim.


4 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Öncelikle tebrikler, Allah analı babalı büyütsün. Kedinizin bebeğe ve evdeki misafirlere tepki göstermesi çok doğal. Ben tutumunuzu gayet doğru buldum. Onunla bol bol ilgilenir ve severseniz kendini unutulmuş hissetmez böylece. Bebeğe alışması için ona zaman tanıyın, birkaç ay içinde onun da artık aileden biri olduğunu kabullenecektir bence. Bebeği koklamak falan isterse izin verin, bebeğe zarar vermedigi sürece kızmayın.Kısır mamadan kesinlikle vazgeçmeyin, kilo almanın da ötesinde normal mamalar özellikle erkek kedilerde idrar yolu problemine yol açar. Beğenmediyse başka bir markanın kısır mamasını deneyin ama, sakın normal mama vermeyin.

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Hayırlı uğurlu olsun, eve misafir geldiği zaman bile benim 4buçuk aylık kedim triplere girip bana bile atar yapıyor bazen. Değişiklik cok hoşlarına gitmiyor bu uzaylıların malesef :) kısır mama sonrası kimi kedi sakinleşir kimi kedi tam tersi iyice kuduruk olur. Tuvalet sorunu yaşamıyorsa aşırı bir stres depresyon olduğunu sanmıyorum. Genelde tuvalete çok yansıyor ya ishal oluyorlar ya bilerek farklı yere yapıyorlar ki benim kedimi yıkadım diye ishal etti kendini stresten deli manyak :))) umarım musmutlu bir aile olursunuz :)

TATA4242
TATA4242

118617

Kedilerin eve gelenlere alışması,misafirlere ve yeni ev üyesine ilgisi bir kaç ay sonra normal seyirlerde olacaktır.Daha sonra ise benimsemeye başlıyacaktır.Benim minik,abimi hala benimsemedi 1 yılı aştı geleli,lakin sevmedi,gerçi kendisini bende pek sevmem :)neyse.Şöle düşün abim evlendi yeni eve çıktı yenge hanımı bile abime nazaran daha çok benimsedi,arada bir gelirler,abimi görünce kaçaçak yer arar.Yani demek istediğim kişiden kişiye bile çok fark ediyor.Büyük ihtimal ile şuan saklanıyor aralarda pusuyordur,buda gayet normal.Hep beraber oturduğunuz yer yani oda boşalınca, yatma vakti olabilir,bir yere gittinizde olabilir.Kediyi o odaya salın ve bu sayede kokularına biran önce alışsın,zaman ile onun yabancı olmadığını anlayacaktır.Kediler yabancı kokuları pek hoş karşılamaz.Koku kokusunda ultra hassastırlar.Havaya doğru parfüm sıksanız,diliyle havadaki kokuyu yalar.Çoğu kedi sahibi sevdikden sonra bile kendini yalar.Kendi kokusu dısında koku sevmez,zamanla sahibinin kokusuna ve diğer ev üyelerinin kokusuna alışır ve benimser.Ses içinde olay aynıdır.Başka birisinin sesini duyduklarında saklanır yada pusarlar.O yüzden tavsiyem zamana bırakın.

Fablemoon
Fablemoon

5495

Benim de kardeşim ilk doğduğunda kedimiz 1 hafta odasından çıkmadı.Arada bir salondayken biz salonun kapısından kardeşime bakıp geri odasına çekiliyordu.1 hafta böyle bir sürecimiz oldu sonradan alıştı fazla sevmesede kardeşim sevmek isteyince sevdiriyor.Kafasını koyup sarılıyor falan zamanla oluyor.4-5 ay tıslıyordu kardeşime.1 sene geçti şimdi araları düzeldi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 471 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR