Mavi Rus Kedisi İçin Tercih Edilen Mama Markaları Ve Bakımında Tavsiye Edeceğiniz Şeyler Nelerdir ?

Mavi Rus kedisi sahiplendim. Yaklaşık 1,5 aydır benimle. Kendisi 6 aylıktır. Her konuda tavsiyelerinizi merak ediyorum. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Örn; hangi marka mama ve kedi kumu kullanmalıyım ? Eğitim açısından ne tür eğitimler verebilirim ?Birde deri altı çip takılmasını tavsiye edermisiniz? Şimdiden teşekkürler.

4 CEVAP

TATA4242
TATA4242

118617

Lafın özü ve sırasıyla, Orijen Acana İnstinct Wildfield Nd Prime,özellikle tahılsız olan ve karbonhidrat miktarı %15_20 arasında olan mama markaları olduğundan,dediğiniz gibi Russian Blue ise,ihtiyaçlarını bu markalardan karşılar,size tavsiyem karbonhidrat oranı yüksek mamalardan uzak durun,özellikle(british ve russian blue gibi kediler)fazlasıyla iştahlı oluyorlar.Bu mamaların doyurma oranı daha fazla olduğundan,diğer mamalara göre daha az yiyecektir.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Evden dışarı salmıyorsanız.
Sürekli evde koltuklarda, yataklarda el bebek gül bebekse. Gözüm gibi bakıyorum ve bakmaya da devam edeceğim diyorsanız gereksiz buluyorum çip’i.
Dişiyse yakında kızgınlık belirtileri gösterir. 6 aylık ve 2 kilodan itibaren kısırlaştırılabilir. Erkekse en az 1 yaşında olmalı.
Piyasada çok çeşitli ve pahalıdan ucuza mamalar mevcut.
N&D mama : Pahalı ama en iyi diyebileceğimiz mamalardandır.
Proplan , Royal Canin : öneren var. Önermeyen var.
Matisse burada çokça öneriliyor.
Ben açıkçası daha uygun mamaları tercih ediyorum.
Benim kullandığım kuru mamalar:
Purina One, Purina Friskies ve Whiskas.
Purina One: Premium bir mama.
Purina Friskies orta-iyi kalitede ve Whiskas çok kötülenir ülkemizde ama ben memnunum.Bu dediğim sizi şaşırtsa da gerçek bu.
İnanın çok araştırdım.
Yakında mama kitabı yazıcam:))
Whiskas kötülendiği kadar kötü bir mama değil!
Ben Türk mama kullanmıyorum.
Kedilerim bebekken kullanmıştım sadece.Bu kadar bilgim yoktu o dönem...
Evde mutfağa girmemesi gibi kurallar koyup öğretebilirsiniz. Hayırdan anlar. Kızmanızdan anlar.
Adını öğretin. Çağarınca gelir böylece.
Ben Ak kum kullanıyorum oldukça memnunum. Başka kumlar da denedim ama bunu beğendim. Değiştirmeyi de düşünmüyorum.

TATA4242
TATA4242

118617

Yeşil gözlü kediniz ile sağlıklı ömür için,ek gıda takviyeleri mutlaka alın.Özellikle nd konserve mama ve Mutamin Organics balık yağı benim önerim.Russian Blue gibi kediler göründüğünden farklı olarak gayet atikler, bu yüzden eve zararları olabilir.En etkili çözüm ona oyun alanı yapmak(Duvara monte uzun ağaç tırmalama sütunları,yüksekde bir yerde ev vb.)yapın,yaptırın yada alın.Bu şekilde enerjisini atacaktır.Diğer türlü can sıkıntısından halı,koltuk kemirir,yırtar:)ek olarak duvara monte tv üstüne bile çıkabilir.Sehpa üzerindeki özellikle cam eşyaları,keyif ala ala ittirip,kırmak en büyük hobileri,evde bitki bakıyorsanız,oyun alanı olmadığı zaman,kendi oyun alanını oluşturacak ve bitkileriniz var ise vazgeçilmezleri arasına girecektir.Oyun alanı şart :) hem onun hem sizin için en iyisi.

Yorumlarınızı yeni gördüm kusura bakmayın bilgiler için çok teşekkür ederim çok değerli saolun. Cinsi erkek bu arada .Kedim 1 yaşını doldurdu 3 hafta önce kısırlaştırdık. Yaklaşık 7 aydır bizimle proplan kıtten almıştım. 10Kg gayet keyifle bitirdi. tek sıkıntı tavuklu olduğu için mama inanılmaz tüy döküyordu.Bunu çok sonradan bir arkadaşımla muhabbet arasında öğrendim. Kısırlaştırdıktan sonrada yine 1.5 Kg kısırlaştırılmış somonlu aldım.Hiç bir sıkıntı yaşamadım. Tüy dökümüde düzeldi. Şuan Purina One Somonluya geçiş yapıyorum.Bugün sipariş verdim. Bakalım nasıl olcak. Hoş bizimkine yemek olsun her türlüsünü yer buna eminim . :) İnanılmaz avcılığı gelişmiş bir kedi geldiğinin ilk haftası kuş avladı. Şaka gibi ağzıyla salona getirdi bide. sevdiği bir faresi var onun için canını verir . bu oyuncağı ağızıyla tutup bıze getırıyor atalımda koşup getirsin diye .. :) Malt hakkında ne düşünüyorsunuz kullanmalımıyım. Deneyimleyipte tavsiye edeceğiniz bir marka varmı ? Bu arada bir odamızı ona tahsis ettik . ondan baska kimse kalmıyor . :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3614 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79584 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR