Kedimin Tüylerinin Sertliği

bademthecatt
bademthecatt

122203 Puan

Önceden royal canin mama alıyordum kötü mama olduğunu biliyorum ama bıraktıramamıştım şuan advance somonlu kısır maması yiyor advance de o kadar iyi bir mama değil bütçeme göre matisseye geçmeyi düşünüyorum ama kedimin tüyleri hep sert sebebi ne olabilir bağışıklık güçlendirici vitamin olarak imuneks kullandım daha önce zoovital malt felanda veriyorum hergün düzenli tarıyorum ama birtürlü düzeltemedik bu sorunu sırt kısmı sert sadece boyundaki tüyleri yumuşak ayrıca evde iki kedi daha var onların tüyleri çok güzel ve yumuşak matisse kitten yiyorlar bu duruma yaşayan var mı sebebi ne olabilir sadece sertlik sıkıntısı var tüyleri parlak ve canlı

4 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Sırt tüyleri sert olur zaten, benim kedimin de vücudunun geri kalanına göre daha sert sırtındaki tüyler. Ama genel olarak yumuşak bayağı tüyleri. Biz de matisse kullanıyoruz bu arada tüylere iyi geliyor bence.


Bunun biraz da kedinizin yapısıyla alakalı olduğunu düşunüyorum. Nasıl ki kimi insanın saçı kalın telli kiminin ince telli olur, kedilerin de bazısının tüy yapısı daha kalın oluyor. Diğer kediler yavru olduğu için daha yumuşaktır. Endişe edecek bir şey yok bence.

bademthecatt
bademthecatt

122203

Yok endişe etmedim zaten ama merak ediyorum arkadaşımın da kedisi var iki yaşında onun hele daha da yumuşak harika tüyleri benim kedimin kalın ve çok sık tüyleri bu sebepten olabilir o zaman babamda böyle demişti konuştuğumuz zaman bende matisse somonlu kısır mama denemeyi düşünüyorum yavrularda memnun kaldım sizde bu çeşidi mi kullanıyorsunuz memnun musunuz belki bizede iyi gelir biraz dışkıyı kokutuyor gibi ama :)

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Evet biz de şu an somonlu kullanıyoruz, tavuklusunu da kullandık. Somonlu tüy dökülmesine daha iyi geldi tavukluya göre. Çok aşırı bir dışkı kokusu yok bence. En kötü kokutan brit care'di. Hiçbir mama onun üstüne çıkamaz bence, bütün evi sarıyordu resmen.

bademthecatt
bademthecatt

122203

Bizde bir deneyelim somonluyu kısır kedimde :)teşekkürler tüy konusunda aynı sorunu yaşayanlar yazsın lütfen :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 341 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR