Kedi Tasması

Nightcat
Nightcat

4899 Puan

Arkadaşlar önceden denemiştim, ucundaki boncukla oynadığı için mi yoksa rahatsız olduğu için mi bilmem, tasmayı ağzına almıştı ve ağzında sıkışmıştı hatta sonradan tasmada kan olduğunu gördüm. Fazla bol geldiği için sıkışmıştır diye düşünüp daha sıkı da denedim ama yine aynı sorun yaşandı. Nasıl alıştırabilirim?

7 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Kedilerden tasmadan hoşlanmıyor, rahatsız oluyorlar, işte böyle kendilerini yaralayabiliyorlar bile. Sevmediği bir şeye onu zorlamayın bence.

Nightcat
Nightcat

4899

Ben de zorlamak istemiyorum canı yansın tabii ki istemem ama evden kaçma gibi bir durumdan çok korktuğum için adres künyesi takmak istiyorum, eh onu da tasma ile yapabilirim ancak. O yüzden istiyorum tasma takmak.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Öyleyse, tasma taktığınız zaman sevdiği bir mama ile onu ödüllendirin ve ilk başta çok kısa süre tutun tasmayı boynunda, birkaç dk gibi. Zaman geçtikçe süreyi artırın yavaş yavaş, bu şekilde alıştırabilirsiniz. Tasmanız mutlaka kolay açılan, emniyet kilitlilerden olsun ve zilini de çıkarmanızı tavsiye ederim, o sesten de rahatsız oluyorlar, künyesi takılı olsun sadece.

Nightcat
Nightcat

4899

Denerim, teşekkürler

lwb
lwb

120674

Uzun uzun uğraşmaya gerek yok, her kedi gibi ilk tasmayla tanıştığında tepki gösteriyor.
Ben de kedimde tasma kullanıyorum çünkü bir kez evde kaybolma vakası yaşadık ve dışarıya kadar aradık, o zamandan beri ara ara çıkartsam da tasmalıdır.
İki parmağınızım rahatça girebileceği şekilde ayarlayın boynuna,ne sıkı ne de geniş.Böylelikle ağzına alamıcak ama onu sıkmıcak da, en fazla bir saate alışacaktır, ses çıkaran her şeye pusu kurup atlama gibi bi huyları olduğu için zil ilgisini çekicek tabi ki ama sonra varlığını bile farketmicek. 5 aylıktan beri tasma kullanıyorum kedim iki yaşında, düzgün ayarlarsanız hiç bir problem yaşamazsınız

lwb
lwb

120674

Zil ve künye kaybolma durumlarına karşı bi artı,mümkünse ikisi de olsun

merveaydar
merveaydar

4618

birkaç gün zil olmadan takmayı deneyebilirsiniz, böylece tasmanın varlığına alışmaya başlar, daha sonra da zili eklersiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 403 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR