Kedimin Bacağı Sakatlandı!

Normalde de sık sık dışarı çıkan ve doğaya aşina olan kedim 4 gün önce topallayarak eve geldi. Başta basit bir incinme sandım ama ilerleyen saatlerde bacağı iyice şişti ve çok acı çekmeye başladı. Yaşadığım ilçede kedimi götürebileceğim hiçbir veteriner yok. Çevredeki merkez illere de gidemiyorum. Buz kompresi ve Tanıdık bir vet. tavsiyesi ile ağrı kesici krem sürmeye başladım ve bu onun ağrılarını bir nebze rahatlattı. İyileşene kadar dışarı çıkarmayacağıma ama bu onun bunalmasına sebep oluyor. Çok agresif ve çok üzgün. Bazen bir köşeye büzülüp saatlerce boşluğa bakıyor ve sürekli yatıyor. Bu aşırı uyku halinin iyileşme süreci olduğunu umuyorum ama onun ruh hali için endişeliyim. Dediğim gibi veterinere götürmem ve ne yapmalıyım bilmiyorum. Önerileriniz var mı? Bacağına yapabileceğim bakım ya da ruh halini düzeltmek için vs...


Ufak not; Kediciğimin pasaklı lığı için üzgünüm. İl gün can acısıyla çatıya kaçtı ve ağrıları yüzünden banyo yaptırmadım.


5 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Diğer konunuzu görünce tekrar bir tavsiyede bulunmak istedim, kedinizi belediye veterinerine götürürseniz ücretsiz tedavi ederler, yalnız sokak kedisi deyin, sizin baktığınızı söylemeyin, o zaman ücret almazlar. Ama tedaviden sonra takibini yapın, rastgele bir yere salabiliyor belediye.
Ya da şehrinizdeki üniversitenin veterinerlik fakültesi varsa orada da hem uygun ücretli hem de iyi bir tedavi görür.
Ailenizi ikna etmek size düşüyor, gerekirse ağlayın yalvarın. Dindar insanlarsa o kedinin sizin sorumluluğuzda olduğundan, tedavi ettirmezseniz günah olduğundan, Peygamberimizin de kedileri çok sevdiğinden vs. bahsedin.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Ne yapın edin veterinere götürün, bacağı kırılmış büyük ihtimalle. Alçıya alınmazsa yanlış kaynayabilir ve ömür boyu fotoğraftaki gibi kalır ve topallar.

@ZehraBulutt ayrıca ılımlı yaklaşımınız için teşekkür ederim. Öbür yorumunda linç edilmişim. Önerileriniz ve desteğiniz için teşekkürler.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Rica ederim, köy yaşamını bilen biriyim. Köyde kediyi 24 saat içeride bakmak imkansız gibi bir şey. Kapı sürekli açılıp kapanır, bahçeye çıkılır, kedi de o sırada çıkar, siz dikkat etseniz bile anne babanız dikkat etmez. Yalnız bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışın, fazla uzaklaşmasına izin vermeyin en azından. Kısır değilse mutlaka kısırlaştırın. Kısır olmayan kediler daha çok kavga edip yaralanıyor.


Size bu kadar yüksek fiyat verdilerse büyük ihtimal ameliyat gerektiyor bu kırık. Benim kedimin parmağı kırılmıştı. Röntgeni, anestesizi, bandajı, ilacı toplam 500 tl ödedik. Ve bu kaza ev içinde oldu, benim ihmalim de yoktu. Kaloriferin üstündeki ızgaraya sıkıştı parmağı. Yani ev içinde de kazalar olabilir, ne kadar dikkat etsek de, ama önlem almak da bize düşüyor. Kazadan sonra kaloriferlerin üstüne ısı yönlendiricilerden taktık. Şu an ızgarayla direkt teması yok.

teşekkürler ailemi ikna etmeye deneyeceğim, çevremdeki veterinerler 1500-3000 arası para istedi. Bugün Veterinerlik mezunu olsa da büyükbaşlara ilgilenen bir aile dostuna götüreceğiz. Bir göz atacak. Olmadı götüreceğim. Anladığım kadarıyla Sivas'taki sokak hayvanları kliniğine götürürsem geri alamayabilirmişim. Cesaret edemedim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 542 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR