Kediye Alerjiden Nasıl Kurtulunur Veya Önlenebilir?

Efecan0
Efecan0

517 Puan

Eve kedi aldım ve 1-2 gün sonra babamda boğaz ağrısı, boğaz iltihabı, nefes alıp verirken zorlanma gibi şeyler olmaya başladı. Bunun uzerine doktora gitti ve kan tahlili yaptırdı. Sonuçta köpeğe alerjisi yokken kediye alerjisi çıktı. Bundan sonra ya benim bu durumu çözmem yada kedimi sahiplendirmemi söyledi. Ben de kedimin benle kalmasını istiyorum. Bu yüzden lütfen bana yardım edin. Şimdiden teşekkürler.

2 CEVAP

iameceevans
iameceevans

2856

Tlc de kedilerle ilgili bir program vardı ve bu programda kedisi olan kişinin alerjisi vardı. Tam olarak ne yapılacağını bilmiyorum ama doktor buna ilaç verebilir ve onun yanında önlem olarak kediyi babanın odasında ve ençok takıldığı yer (salon) gibi girmesine izin vermeyebilirsiniz. Bununla yaşayan çok insan var. Benim astımım kronik olduğu zaman kedim yoktu ama doktor bana kedilerle pek yakın temas kurma demişti. Kedi sahipleneli 4 ay oldu ve beraber uyuduğumuz için birkaç nefes almada sorun yaşıyorum. Çözüm olarak ilaçlarımı kullanıyorum ve temizliğe daha çok önem veriyorum

Tadoer
Tadoer

124

Benim de benzer bir sorunum var. Hapşırma, göz kaşınması ve yanması, tüyünün temas ettiği yerlerde kızarıklık ve kaşınma, burun akması vb. Ben bunun çözümünü kediyi yıkamakta buldum. Evi 2-3 günde bir süpürüp siliyorum. Biliyorum kediyi yıkamak doğru değil ama ancak bu şekilde beraber yaşayabiliyorum. Tabii ki arada bir bu durum oluyor. Bir kaç ilaçla sorunu çözüyorum.
Not: kediyi sık sık yıkamıyorum. Hassasiyetim arttığı ve dayanamadığım zaman yıkıyorum. Duruma göre değişiyor. en az 4 ay geçmiş oluyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 363 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR