Kedi Tırmalama Tahtası

Yrnkrblt20
Yrnkrblt20

2512 Puan

Kedim 2 yaşında ve halıları mahvediyor ve tırmalama tahtasına bi türlü alışamadı... halıyı tırmalaya başladığı zaman hemen tahtayı getiriyorum fakat yok sadece bakıyor oyuncaklarla alıştırmaya çalıştım yine olmadı. Hep aynı yeri tırmalıyor... Nasıl alıştırmam gerekiyor ? Var mı bi yöntem ?

10 CEVAP

Yrnkrblt20
Yrnkrblt20

2512

Sormayın :D annem deliriyor tırmalama sesini duyunca fırlıyoruz yapmasın diye aynı Bende hayır Diyorum da işte fayda yok

SEAGULL
SEAGULL

531

Salonda jüt paspası, oturma odasında köşe takımının pufunu (iyi ki puf almışız da takıma dokunmuyor), antre ve holde halıları mülkiyetine geçirdi tırmalayıp duruyor, tırmalama tahtası da kenarda işlevsiz duruyor. Yapacak bir şey yok, kabullendik, salon koltuk takımı, perde ve fonlara dokunmuyor diye teselli buluyoruz (bazı tüllerde de delik var). Kedi işte :)) Varlığının mutluluğu hepsine değiyor, iyi ki var, iyi ki kedim.

Asaceren
Asaceren

6679

Kedi otu alıp tırmalama tahtasına ve oyuncaklarına koyabilirsiniz

Yrnkrblt20
Yrnkrblt20

2512

Kedi otunu da ayrı vermeye çalışmıştım ama dışarıya çıkan bi kedi olduğu için evdeki otu da beğenmiyor sanırım:D

Aynen benimki de dışarı çıkıyor ve tırmalama tahtasına alışmadı ayrıca halıları yoluyor :D Kedilerimiz aynı model galiba :). Önceden yolmaya başladığında gider hayır derdim dikkatini dağıtırdım inadına daha çok yapardı. Artık ellemiyorum daha az yapar oldu. Tırmalama ihtiyacını bahçede ağaçlara tırmanarak attığı için tırmalama tahtasına alışmıyor. Koltuklarla perdelerle hiç işi yok ama halıları sevmiyor galiba.

iameceevans
iameceevans

2856

Tırnaklarını düzenli kesebilirsiniz

BalliBadem
BalliBadem

121963

Bizdede aynı sorun yok ananemden kalma koltuğun pamuğunu çıkardıbende bi sürü şey denedim nasile artık takmıyoruz

BalliBadem
BalliBadem

121963

Bizimkinin tırnaklarıdakesili ama vazgeçmiyor

mervegck06
mervegck06

10457

benim kedim de bir ara sürekli halılarımı tırmalıyordu başlarda hayır dedim ama fayda etmedi sonra bıraktım. şimdi tırmalama tahtasını tırmalıyor. halılarım mutlu :)

Tırnaklarını düzenli olarak kes ve onunla beraber tırmalama tahtadında bir süre oyun oyna eğer yavru olsaydı daha kolay olurdu alıştırman yetişkin olduğu için biraz zor olabilir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 448 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR