Kedilerim Kavga Mı Ediyor Oyun Mu Oynuyor?

Deniz579
Deniz579

1286 Puan

Merhabalar. Benim yaklaşık bir ay önce sokakta bulduğum yavru bir kedim var. Kendisi şuan 2 aylık oldu. Bugün kedime arkadaş olsun diye bir tane daha kedi sahiplendim o da 2-3 aylık sanırım. İlk eve soktuğumda birbirlerine biraz tısladılar sonra koklaştılar. Bir süre durgun kaldıktan sonra birbirlerinin üstüne çullanmaya, pati atmaya ve ısırmaya başladılar. Benimle bir aydır yaşayan kedim çoğunlukla altta kalıyor ve bazen tiz ve kısa süreli miyavlama sesi çıkartıyor. Sorun şu ki sokaktan bulduğumda 1 aylık bile değildi ve annesi yoktu haliyle anne sütü olmadan büyüdü her ne kadar süt tozuyla beslesem de 2 aylık kediden görüntü olarak çok küçük kaldı. Kendini bu boyla savunabileceğini de düşünmüyorum. Eğer kavgaya nasıl anlaştırabilirim, oyunsa nasıl daha yumuşak oynamalarını sağlayabilirim?

2 CEVAP

Deniz579
Deniz579

1286

Yorumunuz için çok teşekkür ederim

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Eğer oyunsa sırayla birbirlerine saldırıyormuş gibi yaparlar. Pusu kurup popolarını sallayarak birbirleri üstüne atlarlar. Beden dilleri rahattır, tırnaklar içerdedir ve kavga sesleri çıkarmazlar.


Gerçek bir kavgada kediler çok gergindir. Kulaklar geriye yatar, tüyler kabarır. Genelde bir tanesi daha dominanttır. Kavga bağırışları vardır. Isırma ve tırmalamalar sonucu yaralanmalar olabilir, havada uçan tüyler bile görebilirsiniz.


Aynı dert şu an benim başımda da var. Benim ilk kedim yetişkin ikincisi yavru ve bizdeki oyun değil gerçek kavga maalesef. Siz bizden daha iyi durumda gibisiniz. Ama yine de kedileriniz iyice alışana kadar onları başbaşa bırakmayın. Birbirlerini yalamaya ve beraber uyumaya başladıklarında rahatlayabilirsiniz.
Bu arada özellikle erkek kediler hayli sert oynayabilir. Bilmeyen birisi kavga zannedebilir. Youtube'da "cats
playing" ve "cats fighting" diye ayrı ayrı aratırsanız ikisi arasındaki farkı görmüş olursunuz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 964 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR