Hill's Mama Hakkında Ki Fikirleriniz Nelerdir ?

Bastet9
Bastet9

2063 Puan

Kedim henüz dört aylık yavru bir kedi, bir süredir büyük tuvaletini düzensiz yapıyor şöyle ki; 3 gün normal 1 gün macun kıvamında (tam olarak ishal diyemeyiz). Veterinerimiz ile bu konuda uzun zamandır farklı uygulamalar yaptık şuan çok daha iyi ama hala bir miktar düzensizlik var, bugün tekrar kontrole gittik ve bu sorunun mama kaynaklı bir reaksiyon olduğunu söyledi ve mamasını değiştirelim dedi.Öncelik sıralamasına göre 3 farklı mama ismi yazdı diğer ikisini biliyorum fikrim var ama 1. sıraya Hill's yazmış ve benim bu mama konusunda hiç fikrim yok sormak istediğim, bu mamayı kullanan ya da bilgisi olan var mı ? sizce nasıl ?

9 CEVAP

TATA4242
TATA4242

118617

Size tavsiyem,imkanınız var ise N&D markasını öneririm,içeriği gayet iyi hatta o fiyat için en iyisi.Daha iyileri ise Acana,Orijen,İnstinct marka mamalardır.Fiyat olarak daha yüksekdir.Hills marka mama ve benzerlerini kullanmayın,içeriği gerçek et barındırmıyorlar,genel olarak yazanlar,sığır vs.proteini ve... Gluteni yada küspesi.Tavsiye sıralamam şöle olur;
Matisse Fiyatı epey uygun
N&D Fiyat + Kalite+
Acana Fiyat++ K.++
Orijen Fiyat++ K.+++
İnstinct Fiyat++K." ">

Deliladilan
Deliladilan

13477

ne yaparak bu kadar yükseklere gelmiş diye sorguladığım markadır. içinde doğru dürüst et yok. fiyatı gereksiz fazla. bir sürü çeşidi var evet. kullanmadım, kullanmam da. ama gerçekten böyle meşhur olmayı hakedecek ne yapmış erak ediyorum.


içeriği temiz ve uygun fiyatlı mama olarak Profine kitten kullanabilirsiniz. 10 kg su 260 lira falan. bir zararını da görmedim. N&d veya başka güzel bir markayla karıştırıp verebilirsiniz. bu da bir seçenek.

Hills çok fazla tahıl içeren bir mama. Ayrıca buna rağmen fiyatı çok yüksek. Tavsiye etmem.

TATA4242
TATA4242

118617

Beni yanlış anlamayın ama,ülkemizde veterinerler aynı doktorlar gibi,anlaştıkları markaları hastalarına öneriyorlar.Örnek vermem gerekirse hastanelerde,genellikle nurofen,katarin gibi ilaçlar,farklı hastalıklarda bile reçeteye mutlaka ekleniyor.Ülkemizde kime sorsanız bilirler yani o derece.Antibiyotik her türlü hastaya verilir gönderildi,daha yeni yeni,azaltılmaya ve halkı bilinçlendirmeye çalışıyorlar.Antibiyotik gereksiz ve fazla kullanımı sonrasında vücudumuzda bulunan zararlı mikroorganizmalar bağışıklık kazanıyor ve artık herşey için geç olduğundan hastalık için kullanılan yöntemler etkisiz kalıyor.Sigara dahi ilk çıktığında,doktorlar bile... İçiyor vs.diye halka tanıtılmış ve yaygınlaştırılmıştır.O yüzden önerim bilinçli tüketici olarak doğrusunu siz araştırıp zaten bulacaksınız.Veterinerlerin daha Nd veya Acana Orijen İnstinct markalarını önerdiğini duymadım,sebebinin ise tamamiyle karşılıklı çıkar olduğunu düşünüyorum.Hills dediğiniz marka gerçek et oranı düşük,yüksek karbonhidrat içeren bir markadır,keza purina,genelde proplan derler,royal canin,whiskas,gossi,br.care.pro choice vs.dikkat ederseniz vetler en fazla r.c markasını öneriyor ve ikna ediyorlar ve bu mama kalitesiz olmasına karşın epey yüksek fiyatlı ayrıca bağımlılık yapıyor.

surpriz
surpriz

4189

kediler zorunlu etobur oldukları için mama içinde en önemli olan şey gerçek et oranı. o yüzden mama tercihleri gerçek et oranlarına bakılarak yönlendirilmeli diye düşünüyorum. içeriklerde yazan et türevleri denilen şey gerçek et harici hayvandan geriye kalan her şeydir. bunlar nelerdir. gagadır, tırnaklardır vs. gerçek et oranı en yüksek olan kuru mamayı tercih etmek bu anlamda çok önemli. ben hills tavuklu kısırlaştırılmış kedi maması örnek vereyim size. gerçek et oranı yüksek değildir, ortadır. başka örnek vermem gerekirse Purine One içinde %16-17 oranında gerçek et var. Purina Proplan Junior içinde %20 tavuk eti var. ND Düşük Tahıllı kısırlaştırılmış kedi maması %24 oranında taze tavuk eti içeriyor. demem o ki içeriğine bakın ve en yüksek gerçek et içereni alın. tabi ki diğer kıstaslar da çok önemli ama benim için en önemlisi bu

BalliBadem
BalliBadem

121963

Süper değil ama kötüde değil piyasaya göre kaliteli ama fiyatı hakettiğinin üstü

Bastet9
Bastet9

2063

Yorumlar için teşekkür ederim bir çok farklı mama kullandık düzelmesi için en son Proplan kullanıyorduk önce her şey yolundaydı,sonrasında dediğim süreci yaşadık ben de mama değiştirelim dediğin de N&D başta olacak sandım ,açıkçası kullanmayı düşünüyordum ama veterinerimiz ilk olarak Hill's deneyelim dedi bu mama konusunda da hiç fikrim yoktu sayenizde artık var :) sanırım farklı bir sebep ile önermiş olabilir,tekrar teşekkürler.

Biz hiilse yeni geçtik fena değil ama ND daha iyi

grsaras
grsaras

3214

Hills içeriğinde tahıl barındıran bir mama ama kötü bir mama olduğunu söyleyemeyiz kesinlikle.Çünkü çoğu kediye iyi gelen bir mama markası.Tabi iyi gelmeyen istisnalar vardır ama genel olarak iyi bir mama sırf tahıl var diye hills i kötü marka kategorisine sokan "mama uzmanları"na(!) kulak vermeyin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3933 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR