Kedim Yemeden Kesildi Sadece Yaş Mama Onuda Seçiyor

Smokie27
Smokie27

226 Puan

Merhabalar, 15gündür az az yiyor yada hiç yemiyor. Mama değiştirdik fayda yok. Sadece purina yaş mamalarını yiyor. Hep uyuyor. Veterinere götürdük kan tahlili temiz ateşi yok. Kedim erkek bu arada. Önüne 4-5 ayrı mamayı ayrı kaplarda koyduk hiç birinden yemiyor. Veteriner, çiftleşmek istiyor olabilir diyor. Kedim erkek ve hiç bir yere kokulu çiş yapmadı. Daha önce hiç çiftleşmedi. Endişe ediyoruz sağlığı bozulacak diye. Bu konu hakkında yardım lütfen.

5 CEVAP

eozgeu
eozgeu

1175

kediniz kızgınlık dönemine girmiş olabilir mi? eğer kızgınlık dönemi yoksa başka bir veterinerde de kan tahlili yaptırmanızı önerebilirim. boğazına da baktırın boğazı şiş olduğunda da mama yemiyorlar. göz akıntısı kulak enfeksiyonu, dışkı tahlilleri bunlara da baktırın bence. bazı veterinerler bir şeyi yok deyip gönderebiliyorlar. inşallah sadece kızgınlık dönemi gibi bir şeydir.

Darcy93
Darcy93

6877

Yaş mamaya alışınca kuru mamaya zor alışıyorlar kedimi uzun süre yaş mamayla besledim kuru mamaya hiç alışamadı sonradan yaş mamasına azar azar ilave yaptım öyle alıştı kızgınlıkta olsa tuhaf miyavlama sesleri cıkarır

BalliBadem
BalliBadem

121963

Hm başka bi yaş mamaya geçmeye çalışın purina sürekli yemesi yetersiz kalır içeriği pek iyi değil düzenli dişlerini fırçalayın kuru mamayı unlaştırıp yaş mamanın içine katabilirsiniz illa kuru mama yemek zorunda değil yaş mamalar genel olarak daha sağlıklı

JIJOCAN
JIJOCAN

65700

Çok geçmiş olsun,
Benim kedimde 3 yıl önce böyle olmuştu hatta su bile içmiyordu, en son yürüyemeyecek kadar halsizleşti, testlerde çıkmadı ama sonra çok güvendiğim başka bir veteriner 5 dk.lık muayene ile vücudunda bakteri oluşumu var ondan kaynaklı dedi, 3 iğne yaptı ve 2 gün sonra herşey normale döndü çok şükür.


Bir sürü sebebi olabilir, yanına arkadaş deneyebilirsiniz, yalnızlık üzüyor olabilir. Ağız, diş, dişeti sorunu olabilir yada sindirim sisteminde sorun varsa o sebeple yemeyi reddediyor olabilir. Uzun tüylü mü? Tüy yumaklarını önlemek için pastil kullanıyor musunuz?


Elinizdeki sonuçlarla başka bir veterinere gitmenizi öneririm.

JIJOCAN
JIJOCAN

65700

Purinanın yaş mamalarında şeker oranı yüksekmiş sanırım, kediler o sebeple o mamayı seviyor ama sürekli yaş mama ile beslenmesi sağlıklı olmayacaktır.
Bu süreçte kendisini toparlaması için imuneks vitamin takviyesi ve sadece bazı veterinelerde satılan Hils a/d alıp zorlada olsa yedirmenizi tavsiye ederim. Bağışıklığı düşüp hasta olmaması için bunları uygulamanızı şiddetle tavsiye ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 467 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR