Hangi Kedi Maması

SORANO
SORANO

183 Puan

Kedim çişini yapamıyor 4 gün önce veterinere götürdüm kristalleşme var dedi taşa baktı yokmuş 2 tane iğne yapıyor hergün, kotervin verdi hergün sabah akşam veriyorum yarında ağızdan hapla devam edicez ilk defa kedi sahiplendim o yüzden herşeyi araştırıyorum vete sordum ND alıcam kaliteli mama yesin dedim bu marka için 5 yıl önce Türkiye piyasasına girdi iyi reklam yapıyorlar dedi kesinlikle alma dedi kediler tahılda yer diyor benim kediye royal canin ya da hills önerdi başka alırsam kedim gene aynı sorunları yaşarmış o zaman sen öner diyorum hills mi royal mi ben bilemem diyor

11 CEVAP

Faytekin
Faytekin

11982

Benim size tek önerim veterinerinizi değiştirmek,kedinizde üriner sistem rahatsızlığı varsa eğer,size bunun için özel üretilmiş üriner sisteme iyi gelen bir mama önermesi gerekir iyileşene kadar,bunu da şuanda en iyi yapan firmalarin başında da Farmina geliyor, yani ND nin üretildiği firma,dediği mamalar tanınmış da diğer mamalar yeni mi çıkmış piyasaya :) kendisi tanımıyorsa diğer mamaları gerçekten durum çok vahim,neyini övüyor bu mamalarin anlamış değilim gerçekten o kadar kaliteli mama varken piyasada,illa ND kullanın demiyorum araştırın soruşturun başka veterinerlerin de fikrini alın bence öyle karar verin,çünkü sonuç da kedinizin ciddi bir rahatsızlığı var ve dikkat etmeniz gerekiyor.

Sselin1
Sselin1

122024

Veterinerinizin hakli oldugu konularda var evet ama size önerdigi mamalarda dogru degil malesef her kediye tahilsiz mama iyi gelmiyor dogru alerji, idrar yollari sorunu vs yasanabiliyor. sonucta yaban kedisi degiller evde avlanmadan beslenen canlılar. Ama et yerine tahil yesin demek degil bu. N&D düşük tahilli adi ustunde tahil iceriyor ama bunun yaninda %60 et iceriyor protein orani da %36 yani gayet normal bir bir oran yüksek degil. Tabi kedinize en uygun kuru mamayida alsanız idrar yollari sagligi icin kesinlikle yaş mama vermeniz gerekiyor mümkünse hergün yarim konserve hatta icine bi yemek kasigi su koyarak verin. Schesir, gimcat, naturea, n&d gibi yaş mamalar gayet temiz icerikli kaliteli mamalar tabiki evde tavuk, tavuk cigeri, et, yumurta vs haslayipta verebilirsiniz.

ikhy
ikhy

1572

Kediniz sıvı gıdalar yemeli. Günde içmesi gereken su miktarına dikkat edin. Ayrıca bu sorunlar için internette satılan bitkisel takviyeler( bazı c vitamini tabletleri) var onlardan deneyebilirsiniz. Mama olarak da Hills ya da Royal Canin yerine Brit Care öneririm. Çok daha kaliteli bir mamadır.

SORANO
SORANO

183

Bunlar yerine içinde gerçek et olan bütün yorumlarda herkesin en iyisi diye bahsettiği mamayı almak istiyorum ama öyle demesi kafamı karıştırdı tahıllı yesin diyor yüksek protein kedime zarar verir mi

TATA4242
TATA4242

118617

Hiç bir kedinin tahıla ihtiyacı yoktur.Kediler et ile beslenir,karbonhidrata ihtiyaçları yoktur.Bu yüzden doğadakiler aç kalınca ilk başda yakarlar.

TATA4242
TATA4242

118617

Karbonhidrat fazla geldiğinden,ve ilk başda yağ yakamadığından ötürü ev kedilerinde obezlik görülür.

Faytekin
Faytekin

11982

ND alma ama ona sorduğunuzda da bilemem diyor öyle mi, komikmis gerçekten veterineriniz,madem tahıl da yer diyor ozaman ND nin düşük tahıllı seriside var ondan yesin o zaman demiyor mu,bence veterineriniz mamalar hakkında bilgi sahibi değil çoğu veteriner gibi,ne satiyorsa onu onerenlerden, ND markasını kötüleyen veterinerde ilk defa duyuyorum.

Kedilerin tahıla mı ihtiyacı varmış :D Bence veterinerinizi değiştirin. Kediler etçil hayvanlardır ve bunu ilkokul çocuğu bile bilir, eğer bir veteriner kediler tahıla da ihtiyacı var diyorsa o veterinerden uzaklaşmak lazım. Kedilerin yedikleri tahıl avladıkları hayvanların midelerindeki yarı sindirilmiş tahıldan ibarettir. Yani düşünün bir farenin ya da bir kuşun midesindeki tahıl miktarını, ayrıca yarı sindirilmiş. Tahılsız mamalar kediler için daha iyidir ama tahılsız mamalar aslında mükemmel değil, içeriğini okursanız en iyi tahılsız mama bile patates ve pancar içerir. E o zaman biz hangi mamayı alalım diyeceksiniz. Eğer bütçeniz ve zamanınız varsa çiğ beslenme en iyisidir. En iyi kuru mama konusuna gelince içeriklerini incelediğimizde taze et içeren mamalardan bazıları acana, nd ve fitmin. Acana kısır kedilerde idrar yolu iltihaplanması yapıyor diyenler var riske atmak istemezsin nd veya fitmin alabilirsiniz.

SORANO
SORANO

183

Veterinere dedim ki en iyi mamayı yedirmek istiyorum iyileştikten sonra ND almak istiyorum bana yukarıda yazdıklarımı söyledi kedim idrarını yapamıyor bir daha aynı sorun yaşamak istemiyorsam kesinlikle almayın öneriyorum dedi ee dedim bu manalarda et ve türevleri var dedim yani hayvanların gagası falan varmış ismini unuttum şimdi birkaç marka söyledi bu tür düşük markalarda öyle hills ve royal de öyle değilmiş tanınmış markalarmış böyle şeyleri katmayı ihtiyaç duymazlarmış ayrıca tahıllı da tabiki yerlermiş ihtiyaçları varmış sonuçta doğada avladıkları hayvanların midelerinde tahıl varmış yani tahıl da yiyorlarmış iyice korkuttu beni kedim 4 gün önce çiş yapamamaya başladı tedavi oluyor iyileştikten sonra tekrar hasta olsun istemiyorum yüksek proteini önermiyor kafam iyice karman çorman oldu

SORANO
SORANO

183

En güzeli başka bir veterinere daha danışıcam ama önce tedavisi bitsin, kafama koydum eğer tahılda gerekiyorsa ND düşük tahıllı alıcam selin arkadaşın dediği kafama yattı yaş mama da vermeyi düşünüyordum zaten hele Bi iyileşsin de 6 gün oldu çişini halen daha çok az yapıyor ateşi halsizliği 2 gündür geçti biraz toparladı sanki

Benim kedim daha 1,5 aylık bile değilken bahsettiğiniz sorunu yaşadık. Kedim erkek tuvaletini yapamıyordu kan geldi, kristalleştirme var dediler. C vitamini verdiler. İlacın adını hatırlamıyorum ama 3 gün iğne oldu. O süre zarfında yaş mama yiyordu. Yaş mamayı kesip kuru mamayı ıslatıp ezerek verdim. Çünkü veteriner yaş mamanın protein oranı daha fazla olduğu için yorabilir zaten hasta dedi. Benim kedim proplan kitten yiyor şuan. Kısırlaştırdıktan sonra nd’ye geçicem. Size tavsiyem hills, royal canin gibi mamalar almayın. Nd alamıyorsanız da proplan alın çünkü içinde en azından gerçek et var.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1194 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR