Cok Acil Cevabiniza İhtiyacim Var..

ececec1e
ececec1e

287 Puan

Merhaba. Dun iki aylik Tekir kedi sahiplendim. Annesi ve kardesleriyle bodrum katinda yasiyorlardi. Sutten kesilmisti kendisi. Dun direkt alip veterinere götürdüm aşılarını yaptırdım Bakımını yaptırdım kumun aldım yaş mamasını aldım Kuru mama da aldım Eve geldim sevdim iyiydi gayet sonra gece yani akşam yatağımın altına Saklandı ve çıkmadı oradan 2 saat boyunca Ben de 2 saatin sonrasında aldım Çünkü en son yemeğini odrum katında İlk Sahibi vermişti Yani dün saat 4 gibi öğlen sonra yemek verdim zorla yedi kendi ellerimle verdim suyunu parmaklarımı yalayarak zor ve içti sonrasında tekrar yatağın altına girdi miyavlamıyor du sonradan gece uyudun masanın altına girmiş girilmesi zor bir yerden küçük bir delikten sonra sabah onu oradan aldım hiçbir şekilde çıkmak istemiyor ve yine emamay emiyordu sonrasında biraz koridora geldim kapıları kapattım yürüsün diye ama sürekli ağlıyordu Dün gece de ağladı ne yapacağımı bilmiyorum ona alışmak istiyorum Tekrar yok sahibine vermek istemiyorum aç kalacak diye korkuyorum ve beton da yatıyor Hasta olacak diye korkuyorum Lütfen bana bir şeyler söyleyin

10 CEVAP

surpriz
surpriz

4189

kardeşlerinden yeni ayrılan yavrular ağlarlar hiç merak etmeyin. endişelenmeyin. pes etmeyin. düzelecek hepsi

İlk birkaç gün böyle olması çok normal. Siz ellemeyin kendi haline bırakın zorla yemek yedirmeye falan çalışmayın. O kendisi gelir yanınıza zaten alışması için süre verin ona.

Kedimiriltisi
Kedimiriltisi

13523

Daha cok minik ve surekli ilgiye ihtiyaci var. ayrica yeni bir ortama girdi tanimadigi cisimler var. kardesleri yok annesi yok. Ona zaman verin.

Poncikvan
Poncikvan

700

Daha bebek o. Kucağında uyuşun sıcaklığını hissetsin.

ececec1e
ececec1e

287

kucagima.gelmek istemiyor yatagin altindan alayim mi

Deliladilan
Deliladilan

13477

daha küçük olduğu için tedirgin demek ki. bazı yavrular çok korkak oluyor. iple falan oynatmaya çalışın ilgisini çekmeye çalışın alışması biraz zaman alabilir :/

Yatağın altına girdiyse ordan çıkarmakla uğraşmayın. Mamasını ve suyunu onun görebileceği şekilde yakınına koyun. Acıkınca kendi çıkıp yer. Kendini güvende hissettiğinde de çıkar gelir zaten. Siz zorla aldığınızda korkuyordur büyük ihtimalle.

Bastet9
Bastet9

2063

Bu tür durumlar da onun yerine kendinizi koyup düşünmelisiniz, hiç bilmediğiniz yeni bir ortam, tanımadığınız yeni insanlar,eşyalar,kokular...Tüm bunlar kediler için potansiyel tehlike demektir ve dolayısıyla saklanmak isterler bu süreç kediden kediye değişebilir,kimi kediler daha çabuk adapte olabilirken kimisi olamaz.Ona zaman tanımalısınız, size tavsiyem girdiği yerden zorla çıkarmaya çalışmayın mamasını ve suyunu görebileceği bir yere koyun , zaten o çıkıp yiyecektir sizden çekiniyor olabilir.Bu durumu uzaktan takip edin (mamasını yiyor mu vs.) sabır gösterin ama uzun süre de çıkmazsa korkutmadan bir şeyler sallayarak (ip, zil vb.) ilgisini çekebilirsiniz.

murphhy
murphhy

282

bir iki hafta içerisinde kucağınıza da gelir arkanızdan da dolaşır, yeni bir ortam onun için şu an çok stresli görünebilir. kardeşlerinden ve annesinden ayrıldığı için de savunmasız ve üzgün hissediyordur, alışacaktır.

_kklkmlk
_kklkmlk

2572

Bence fazla da almaya felan uğraşmayın iyice korkar sizden onun eve alışması için uğraşın sadece

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 620 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR