Dış Parazit Ne Kadar Süre Etkilidir, Pire Mi Var?

introvert
introvert

947 Puan

Kedimin geçen hafta iç dış parazitlerini yaptırdık, 2 gün önce de kısırlaştırıldı. Kısırlaştırma sonrası iyileşme süreci iyi gidiyor ancak tüylerinde yürüyen siyah minik bir şey fark ettim bugün. Daha 1 hafta önce oldu dış parazit ilacını, veterinere gittiğinde vs. pirelenmiş olabilir mi? Dışarı hiç çıkmıyor çünkü kaptıysa da nasıl kapmış olabilir anlayamadım. 1 haftalık ilacın etkisinin sürmesi gerekmez miydi?

10 CEVAP

Deliladilan
Deliladilan

13477

bu konuda aynı şeyi yaşıyorum her seferinde. ya bu dış parazit damlası tek seferde tüm pirelere yeteri kadar etkili değil, ya da miktarı az geliyor bilmiyorum. bilenler aydınlatırsa sevinirim.

mervekar
mervekar

726

bilemedim ama ben yaptırdım gayet iyi şuan hemen etkisini gösterdi ertesi gün bitti bizimkisinde

TATA4242
TATA4242

118617

Denemenizi öneririm,ben pire geldiğinde,epey korktum ve acilen(eve dağılmasın diye) dış parazit yaptırdım lakin,hiçbir etkisi olmadı,yaptırmamın sebebi neden epey huylanıyorum bu canlılardan,sivri sinek gibi acayip itici şeyler,neyse asıl meseleye dönim,açıkcası 1 yıldır sirke kullanan biri olarak hiçbir zararını görmedim,tüyleri MaşaAllah sağlıklı,suyunada az miktarda iç parazit için damlatıyorum.Papatya çayı,lavanta,biberiye ve sirke ile çok kısa sürede tamamen bitirdim.Özellikle çene altı,ense ve kuyruk sokumuna,lavanta veya biberiye çok etkilidir.Yerli insanlarda,kabilede diyebiliriz.Haşere kovucu olarak kullanılır.Sivrisinek bile oradan kaçar,halbuki sivrisinek dediğim canlı sibirya mağaralarında bile varlığı ispatlanmış bir canlıdır öyle söyliyim,çok dayanıklıdır yani.

introvert
introvert

947

Dış parazit ilacını çok sık yapmak da zararlı diyorlar hem. Normalde de en az 2 ay kadar gitmesi lazım sanırım, 3 ayda bir yaptırıyorum tüm parazit tedavilerini. Biraz daha beklemeli miyiz acaba ölürler belki

cavdartarlasi
cavdartarlasi

1038

ense damlası uygulandıktan sonra ilk olarak yetişkin pirelerden kurtuluyor. Fakat yumurtaları kedimizde kalabiliyor ve yumurtalardan çıkan pireleri görmek mümkün oluyor bu şekilde. Bunun için şiddetli pire durumlarında ikinci damla yapılabiliyor hekim onayıyla ama o bi iki tanede zaten gidecektir ilacım etkisi 3 ay kadar sürüyor. ( aylık koruma yapanlarda var ilaç )


Zaten bi çok damla artık yumurtalarıda yok ediyor, dediğim gibi çıkanlarda yok olacaktır.


Yinede ek olarak belirteyim, eğer artış olursa kullanılan ilaca pirelerin dayanımı bağışıklığı olabilir ve başka etken maddeli ilaç kullanılabilir ama bu durumda araştırdığım kadarıyla sık rastlanmıyor ülkemizde.

TATA4242
TATA4242

118617

Eğer pire var ise ve geçmesse enseye lavanta yağı ve biberiye yağı sürün,kaçacak yer ararlar.Pire tarağı edinin ve yumurtaları temizleyin.Ek olarak tüm vucudunu elma sirkesi ve su,yarı yarıya veya papatça çayı demleyip,fıs fıs yardımıyla uygulayın,sonuçları tamamen olumludur ve kimyasal değildir.Kediniz zarar görmez.Bu dediklerim tamamen doğal dış parazit içindir.İç parazit içinde elma sirkesi kullanın.

Eski yumurtalar olabilir veya kısırlaştırdığınız yerden bulaşmış olabilir.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Tek tuk pireden zarar gelmiyor, gordukce öldurun kedi kendi de temizliyo disleriyle..

introvert
introvert

947

Teşekkürler ben de yumurta olabileceğini düşünmüştüm, onlar da gider umarım. Ben yine de sürekli kontrol edeceğim artış var mı diye.

introvert
introvert

947

Herkese teşekkür ederim. sirkenin yararlı olduğunu biliyordum hiç uygulamamıştım yapacağım o yöntemi. lavanta ve biberiyeyi de denemek lazım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 770 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR