Kedi İcin Doğal İç Parazit Temizleyici?

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052 Puan

Kedime iç parazit aşısı yerine kullanabileceğim doğal iç parazit döken birşey var mı? Hiç kullandınız mi sonuç nasıl ?

15 CEVAP

srplzngl
srplzngl

113865

Ben çiğ kabak çekirdeği ve elma sirkesi takviyesi yapıyorum ama eğer %100 parazit varsa bunlar kesin sonuç sağlamaz.


İç parazit ilaçlarından gerekli olmadığı sürece kaçınmak lazım. Parazit varsa bu gerekli bir durumdur. Alternatif yöntemlerle parazitik enfeksiyon iyileştirmek zor. Bu yöntemler parazitin segmentlerini öldürebiliyorlar ama baş canlı kalırsa enfeksiyon bir kaç ay sonra yeniden nüksedebiliyor.


Önemli olan hekimin parazit türünü doğru teşhis edip, spesifik tedaviyi uygulaması. Bu her parazite etki eden haplar, damlalar ya da enjeksiyonlar yersiz kullanıldığında çok zararlı. Parazit türüyle spesifik olarak mücadele ederek vücuda ekstra ilaç sokmadan parazitten kurtulmak çok daha mantıklı.
Parazitten kurtulduktan sonra elma sirkesi ve kabak çekirdeği gibi doğal yöntemleri reinfestasyonu engellemek için kullanmak gerekiyor.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Çiğ kabak çekirdeğini ezip verebilirsiniz. Dozunu 1 çay kaşığı diye hatırlıyorum ama siz yine de araştırın.

srplzngl
srplzngl

113865

Amerika genelinde hekimler rutin parazit tedavisini gereksiz ve zararlı gördükleri için yılda iki defa dışkı muayenesi istiyorlar. Ben bu yüzden yılda iki defa kliniğe numune bırakıyorum. Eğer kedimin parazite maruz kalma ihtimali yüksek olsaydı yılda iki defa parazit mücadelesini yaptırırdım. Şu anda hekimimiz gerek olmadığını söylüyor.

srplzngl
srplzngl

113865

ben ev yapımı mamasına günlük yaklaşık 1/8 çay kaşığına denk gelecek şekilde ekliyorum kabak çekirdeğini ama bu var olan paraziter enfeksiyonları tamamen yok etme konusunda etkili değil, reinfestasyonla karşılaşılıyor genelde. ama bu şekilde düzenli kabak çekirdeği ve elma sirkesi takviyesi enfeksiyon oluşumunu engeller. ayrıca genel olarak diyet de çok önemli, sonuçta parazitler sağlıklı konakçılarda tutunamaz.


dışarıdan coccidia ve giardia da kapabilir ki bu parazitlere haplar ve damlalar etki etmez. dışkı testi sonucuna göre spesifik müdahale gerekir. tedavi protokolleri genelde 1 ila 2 hafta sürer. yani dışkı testi zaten şart aslında.

srplzngl
srplzngl

113865

şöyle ki kabak çekirdeğinin şak diye etki etme olayı yok aslında, bu yüzden düzenli vermek gerekli. elma sirkesi de aynı şekilde. suya katarsanız ne kadarını içtiğini bilemezsiniz. her gün yaş mamasına ikisinden de azar azar koymak uzun vadede daha çok yardımcı olur. söylediğimi tekrar edeceğim belki ama kedi dışarıya çıkıyorsa dışkı testini rutin haline getirmeniz gerektiğini düşünüyorum.

Siyammm
Siyammm

120334

Doğal bişey görmedim hiç ense damlasıyla uzun vadede zehir bence kedinin kanına karışıyor sonçta o yüzden 4-5 ayda bir iç-dış parazit yaptırılmalıdır bence doğal birseyle karşılaşmadım

Kedim arada dışarı çıktığı için sürekli bir yerden parazit kapıyor özellikle yazın iki üç ayda bir yaptırmak hem bana hem ona eziyet olmaya başladı. Suyuna sirke damlatıyorum ama yeterli olmuyor. Kabak çekirdeği kaç tane ezip versem yeterli olur, bunu ne kadar sürede bir tekrarlamalıyım? Eğer dışkısında iç parazit görürsem mecbur hap yuttururum ama parazit olmadığı zamanlarda önlem amaçlı doğal yollarla korumak istiyorum.

Anladım, dışkı testini bir araştırayım. Sirkeden nefret ettiği için suyuna çok az bir miktarda katıyordum, yaş mamasına katsam yemez büyük ihtimalle. Kabak çekirdeğini deneyeceğim, teşekkürler.

srplzngl
srplzngl

113865

yeryüzündeki sirkeden nefret etmeyen kedi sayısı 3 falan büyük ihtimalle :) bahsettiğim miktar bir damladan bile az gibi. benimkileri hiç rahatsız etmedi bugüne kadar.


ve rica ederim.

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

Veterinere götürdüğümde parazitin kaynağı hakkında bir test yapmıyor direk bi iç parazit aşısı uygulayıp gönderiyor

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

Kabak çekirdeğini araştırayım bi teşekkürler

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

Parazit olduğunu düşünüyorum şuan ishal hali var ve dışkıdan sonra poposunda kan oluyor bazen ama diskinin içinde kan yok. Veterinerimiz şehir dışında ve o gelmeden kedimi başka veterinere götürmek istemiyorum. Çünkü güvenemiyorum. Kendim evde doğal birşeyler yaparsam belki ishali azalırım diye düşündüm

Siyammm
Siyammm

120334

Veterinerinizin sizi yönlendirmemeli siz ona söylemelisiniz

TATA4242
TATA4242

118617

Kabak çekirdeği yağı ve doğal elma sirkesi(evde kendinizin yaptığı en doğaldır)iyi geliyor.Mamada bu durumda etkili, özellikle bitkisel içeriğinde biberiye,yaban mersini,zerdeçal gibi içeriği olan ürünler,zaten kedinizin doğal yönden, bakteriler ile savaşmasına,sindirimi düzenlemeye,parazit gibi yabancı saldırganlara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmeye yöneliktir.Kediniz sirke içmiyor ise mutlaka terslik vardır,doğal elma sirkesini reddetmiyorlar çünkü,suyunda fazla sirke olmadığı zaman(bir su bardağına bir tatlı kaşığı)farketmeden içiyor.Özellikle kedinizin suyunu günde 3_4 kez değiştirin,taze su oldukça,su içme isteği artıcaktır ve değiştirme işleminde,tekrar elma sirkesi eklemeyi unutmayın.Eğer sirke içmiyor ise,kekik çayı ile gine aynı oranda tatlandırabilirsiniz,kekikde bakterilere karşı bir bitki ve taş ve kum oluşumuna karşı,zararlıları idrar yoluyla atıyor ve strese(mutluluk verdiğinden)iyi geliyor.

ballokumu
ballokumu

9431

Balkabağı çekirdeğini hep mi vermek gerekir 1 hafta şeklinde kür olarak mı acaba? Çiğ ya da kavrulmuş fark eder mi?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3506 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81133 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR