Kısırlaştırma Sonrası

doren07
doren07

2651 Puan

Kısırlaştırmamdan tam 9 gün geçti bugün bu şekil bir kurumuş kanama gördüm bilgi sahibi olanlar daha önce hiç yaşadımı normal midir ?


11 CEVAP

Siyammm
Siyammm

120334

Kaşımış olabilir iltihap kalabilir vete götürün

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Bir kedinin o bölgeyi kaşıması mümkün mü, yalayıp kurcalamıştır ondan kanamıştır. İltihap kapmış gibi de görünmüyor. Islak bir pamukla kurumuş kanı yumuşatıp temizleyin ameliyat yeri ne durumda bir görün. Fucidin gibi antibiyotikli bir krem uygulayabilirsiniz. Krem sürdükten sonra yarım saat yakalık takın yalamasın. Ameliyat yeri iyi durumdaysa gerek bile yok aslında. Temizledikten sonra yarayı net ve yakın çekerseniz tekrar yorumlayabilirim. Aynı şeyi yaşadım. Yakalık kaç gün taktınız?

doren07
doren07

2651

Dikiş içerden atıldığı için yakalık takılmadı. Bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadık sürekli hergün kontrol ettim sadece akşam üzeri baktığımda bu kanı farkettim. Veteriner akıntı yoksa sıkıntı olmaz batikon sür dedi

Siyammm
Siyammm

120334

Evt kedinin ön patisiyle yetişmeyi mümkün bu arada gözükmesede iltihap başlangıcı olabilir

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Ön patisiyle yetişir de, kediler arka ayaklarıyla kaşınıyorlar. Neyse konu saçma bir yere gidiyor :)) doren sevindim iyi olmasına biz küçücük yarayla 15 gün uğraştık, yalayıp açtığı için.

doren07
doren07

2651

Bu arada ısıra ısıra yalıyor bir kaç kez yakaladım oda yapmış olabilir.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Aynen öyle o küçük dişleriyle ısırdı bizimki de açtı. Hormonların etkisinin tamamen geçmesi birkaç ay sürüyormuş. Sinirli olmasının sebebi ameliyat olmuş olması da olabilir.

Cuneytelgok
Cuneytelgok

726

Ameliyat sonrası içerde oksijen birikmesi oluyor dikişden sonra antibiyotikle kalan sıvı akıyor ve bunun atımı gerçekleşiyor bundan dolayı olmuş olabilir.Siz yinede hekiminize gösterin.

Eğer ameliyat yerini ısrarcı bir şekilde yaşıyorsa yakalık takmanızı tavsiye ederim aksi halde hem iyileşmiyor hem de kanatıyorlar. Benim kedimin de iki gün oldu ameliyat olalı aynı durumda aşırı hareketli ve agresif sanırım yaşadığı stresten kaynaklanıyor. Geçmiş olsun :)

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Şu aşamada yaranın büyük oranda iyileşmiş olması gerek yani kanama olması çok normal değil. Kedinizi gözlemleyin sürekli yarasını kurcalıyorsa tekrar açmış olabilir. O durumda da iyileşene kadar yakalık takmak zorunda kalıyorlar maalesef. En son kontrole ne zaman gittiniz?

doren07
doren07

2651

benim garipsediğim nokta karakteri baya baya değişti bazı zamanlar sinirli sinirli bağırmaya başladı. Acaba kızgınlık dönemini atlatamadımı hala :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 637 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR