Yaş Mama İle Kuru Mama Araindaki Fark?

wiya
wiya

1936 Puan

Merhabalar, kedim tekir cinsi olup henuz 3 aylik.yavru kedi mamasi veriyorum.arada ödül mamasi.forumlarda bazi arkadaslar yas mamadan bahsetmisler.yas mamayi da arada vermeli miyim? Daha mi saglikli besleyici?yaş mama ile kuru mama arasinda ne gubi farklilklar olabilir ?

4 CEVAP

srplzngl
srplzngl

113865

Yaş mama biyolojik olarak daha uygundur. Sürekli kuru mamayla beslenme kronik dehidrasyona sebep olur, uzun vadede hastalıklar ortaya çıkar.
Kuru mama illaki kedinin beslenmesinde yer alacaksa bile günlük mama tüketiminin en az %70’i yaş mama olmalıdır.
Yaş mama tüketimi fazla olduğu zaman diş bakımına ekstra özen gösterilmelidir.

surpriz
surpriz

4189

kuru mama ile yaş mama arasındaki en önemli fark nem oranıdır. daha açık şekliyle su oranıdır. kediler içtikleri su ile günlük içmeleri gereken su miktarını karşılayamazlar. kuru mama bunun da üstüne kuru olduğundan dolayı içinde nem yani su bulundurmadığından günlük su ihtiyacını karşılama konusuna destek olmaz köstek olur. genel olarak olay bu şekilde

Sselin1
Sselin1

122024

Sürekli kuru gıdayla beslendiğinizi ve az su tükettiğinizi düşünün saglikli bir durum mu sizce ? Oyuzden kedinize de bu kötülügü yapmayın. Kuru mamalar kediler köpekler icin süper gidalar degil daha cok sahipler icin saglanan bir kolaylık. Surekli yaş mamayla beslemek maddi manevi zor olabilir tabiki. Ama her gün bir ögün vermenizi tavsiye ederim evde kendiniz de yapabilirsiniz. Hep hazir almaniz sart degil.

wiya
wiya

1936

Cok anlasilir oldu, tum cevap veren arkadaslara sonsuz tesekkurler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 878 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR