Kopegim Dıger Köpeklerden Korkuyor Ve Baska Erkek Kopek Onun Üzerine Atlasada Birşey Yapmiyor

Kopegim dıger köpeklerden korkuyor ve baska bir erkek kopek onun üzerine atlasa dahi bisey demiyor neden sizce ve düzelir mi ?

4 CEVAP

Şimdi bu durumu bi kaç açıdan değerlendirebiliriz. İlk aşama olarak köpeğin ırkını bilmediğimiz için genel konuşmak gerekirse, köpeğin baskın bir ırk değildir. Bir American staffordshire terrier, rottweiler ,, doberman, kangal gibi baskın ırk değil bir golden, labrador ya da süs köpeği gillerdense bu normaldir. Çünkü bu köpeklerin genel olarak baskınlığı olmadığından sürüde hep takipçi konumundadır. Liderlik özelliği düşüktür bu yüzden bu durum normal.
2 olarak ise köpek baskın bir ırksa geçmişte kötü bir olay yaşamıştır bir köpek saldırmıştır ya da bir şekilde özgüveni kırılmıştır. Özgüven kırılması durumunda köpekler ya saldırgan ya da korkak olur ya da ikisini anı anda yaşarlar.
3. durum ise köpeğiniz yeterli sosyalizasyon aşamalarından geçmemiştir. Bu durumda bol bol oynatın diğer köpeklerle. Köpeğinizi asla kucağınıza almayın. Özgüven kazandırın siz de oyuna katılarak bol bol sosyalleştirin.
4. durumda ise yaşı çok küçüktür baskınlın nedir bilmiyordur bu da yaş aldıkça düzelir

ardatuncayy
ardatuncayy

424

yavru ve küçük ırk köpek ise büyük köpeklerle oynatmayın canını yakarlarsa korkabilir.

gurko
gurko

590

Köpeğinizin ırkı, yaşı, geçmişinde şiddet vs görmüş mü? Bunlar önemli ama köpekler genel olarak tehdit görmedikleri köpekleri bu konuda pek sallamıyorlar. Korktuguna emin misiniz?

Köpeğim kangal kırması 7 buçuk aylik, köpekleri görünce yanına gitmek istiyor ama onlar havlıyor benim kopegim ağlama sesi çıkarıyor ama yinede gitmek istiyor bide bi kopek ona hirlarsa o geri cekiliyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1863 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR