Yasmama & İshal Sorunsali

Volkangedik
Volkangedik

233 Puan

3 aylik chinchila cinsi bir bebegimiz var.
Beslenme konusunda acikcasi tecrubesizligimizden sorun yaşıyoruz.


Ortalama haftada 1 yas mama vermeye ozen gosteriyorum. (Takiye edici olmasi icin) denk mi geldi bilmiyorum, bu gun tuketir tuketmez ishal sorunu oldu.


Ilk baslarda kuru mamasini olculu vermeye ozen gosterdim (günde 20 gr onerilerinde yaziyor olmasina ragmen, sabah aksam ogunde 20 gr vermekteydim ve hepsini yemekteydi)


Sonrasinda veterinerim ve etrafimdaki yorumlar, yavru kedi yedigi kadar mama verebilirsin herhangi bir sorun olmaz yönündeydi. Bende bu doğrultuya porsiyonlarini arttirdim ve oyle tahmin ediyorum 2 katina kadar mama tuketimine basladi.


Simdi ise bir kac farkli sitede, kediler sindirebileceginden fazla mama yemesi de ishal olmasina sebep olmaktadir yonunde bir yorum.


Bu durum hakkinda tecrubenizi paylasmaniz, bize de surec icinde isik tutacaktir.

4 CEVAP

Sselin1
Sselin1

122024

Hangi yaş mamayi verdiniz marketlerde satilan felix, whiskas gibi yas mamalar sindirimi hassas yavrularda ishale sebep oluyor kediniz yaş mamaya alişık degilse bir anda yemesi de ishale sebep olur

Catloveerr
Catloveerr

13260

Yavru kedilerin mama kabı sürekli dolu olmalı. Yaş mama da ilk defa bir anda verince ishal yapabilir yarısını bir gün diğer yarısını öbür gün verebilirsiniz. Bu süreçte buzdolabında saklayın ve oda sıcaklığında verin. Marketlerdeki ucuz yaş mamaları vermenin bir faydası yok. Schesir, n&d, naturea gibi içinde yüzde 50den fazla et içeren mamaları tercih edebilirsiniz.

Sselin1
Sselin1

122024

Gimcat, schesir gibi tavuklu etli yaş mamalari deneyin. Balikli mamalardan bir sure uzak durun. Her ögune bir cay kasigi pirinc lapasi ya da haslama patates koyarak verebilirsiniz. Suan icin imkaniniz varsa evde derisiz tavuk gogsu ile pirinci haslayip vermeniz cok daha iyi olur . Ishali olan yavru kedilere cok iyi geliyor.

Volkangedik
Volkangedik

233

@sselin1 Pro plan yas mama verdim dun. Daha once de purina gourmet gold vermistim gene aynisi denk geldi. Hepsini yiyecek kadar vakit gecmeden ishal sorunu basliyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 523 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR