Lösemi Aşısı

Gece1667
Gece1667

714 Puan

Sürekli evde olan bir kediye lösemi aşısı yaptırmak ne kadar doğru, yan etkileri çok olduğu söyleniyor sizce gerekli mi?

5 CEVAP

bademthecatt
bademthecatt

122203

Bana iki veteriner hekimde evde olan,dışarıya çıkmayan ve çiftleştirilmeyecek olan kedilerde lösemi aşısının gerekli olmadığını söylemişlerdi yan etkilerini duydum ama yaşayan var mıdır bilmiyorum bu konuda bilgisi olmayanlar hekim ne derse onu yapıyor bazen sırf para alabilmek için yapıyorlar bu aşıyı benim hekimlerimin görüşü farklı olduğu için ben yaptırmadım ve gerçekten çokta gerek yokmuş

nalathecat
nalathecat

5795

Yan etki ile ilgili söylenti var o yüzden benim veterinerim sadece tek toz ve tekrarlanmayacak şekilde bir kerelik lösemi aşısı yaptı kedime. Yıllık tekrarları olmayacak

Bellasmom
Bellasmom

2683

Lösemi sadece dışarı çıkan kedilerde görülmüyor maalesef. Kediye annesinin sütünden de geçebiliyor. Riske edilecek bir hastalık değil. İçim rahat etmediği için ben 2 doz yaptırdım senelik olarak tekrarlamayı düşünmüyorum. Hiç yan etkisi de olmadı.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Lösemi aşısı vurulmadan önce kan tahlili yapılmalı. Eğer kedide lösemi virüsü varsa aşıdan sonra ölebiliyor. Bir tanıdığımız kedisini bu yüzden kaybetti.

Nightcat
Nightcat

4899

Benim kedim diğer aşılarında hiç halsiz olmamıştı aynı şekilde hareketliydi, balkona çıkıyor ne olur ne olmaz diye tek doz yaptırdım. Ama çok halsizdi, bir gün boyunca neredeyse sadece su içti, yavaş yavaş mama yemeye ve hareketlenmeye başladı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 441 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR