Diş Solüsyonunu Kullananlar Yardımcı Olsun Lütfen

bademthecatt
bademthecatt

122203 Puan

Fotoğrafını eklediğim diş solüsyonunu kullananlar var mı etkisini gördünüz mü benim kedimin diş etlerinde gingivit var ağzı da kokuyor dentavedin veda isimli ürün var elimde ama asla tutupta diş etlerine damlatamıyoruz izin vermiyor bu fotoğraftaki diş solüsyonu suya eklendiği için daha kolay olur diye düşündüm kullanıp yararını gören var mı?


10 CEVAP

DtAyse
DtAyse

619

Ben bu ürünü gördüm ama rutin ağız hijyeni de kullanmak istemedim. Akut durumlarda kullanabilirsiniz ama sürekli kullanması durumunda yan etkilere sahip bi madde klorheksidin. Diş taşı oluşumu yüksek olan kedilerde fırçalama veya düzenli profesyonel ağız temizliği şart.

DtAyse
DtAyse

619

Ben kedimin dişlerini fırçalıyorum 7 8 aylıktan beri. İzin vermiyor ama uğraşıyorum. Arkasına geçip biraz sıkıştırıp başının üst kısmından tutup ağzını kolayca açabilirsiniz. Zamanla alışacaktır. Fırçayla hemen girişmeden önce başlangıç denemelerinde parmağınızı ağzının yakınında, içinde gezdirerek dişetlerine masaj yaparak işleme alışmasını sağlayabilirsiniz.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Benim kedimde de gingivit var. Bu ürünü kullandım faydasını görmedim. Dentavedin de kullandım, o da işe yaramadı. Belki sizde etkili olur. Kediniz derin uykudayken sinsice yaklaşıp sıkın damlayı, ben öyle yapıyorum.

bademthecatt
bademthecatt

122203

Klorheksidinin ne gibi yan etkisi var? Malesef kedim çok agresif 1.5 yaşında küçükken alıştırsaydım alışırdı ama şuan Damla’yı bile zor yapıyorum

bademthecatt
bademthecatt

122203

@zehrabulutt dentavedini günde kaç kez damlatıyorsunuz ve ikisi de işe yaramamış başka ne yaptınız

DtAyse
DtAyse

619

Diş / dil boyama
Artan tartar
Ağız / boğaz tahrişi
Kuru ağız
Yiyecek / içecek tadı değiştirir


Bunlar insanda oluşan yan etkiler. Kedilerde de benzerleri olacaktır.
Ayrıca klorheksidin dirençli bakterilerin sayılarında artış görülebilir.


Klorheksidin antibakteriyel etkisi ile ancak mekanik temizliğe yardımcı olarak kullanılabilecek bir ajandır. Antibakteriyel olması insanlarda ağız florasindaki faydalı bakterilerin de ölmesine sebep olur. Kedilerin ağız florasına etkisini tam olarak bilmemekle beraber benzer etkiyi yapıyor olabilir.

DtAyse
DtAyse

619

Aklıma gelmişken plak temizleyen oyuncaklar var. Bir de matatabi ağacından çubukları ısırmayı çok seviyor benim kedim. Bunları da kullanabilirsiniz diş temizliğinde.

merveaydar
merveaydar

4618

ben birkaç aydır kullanıyorum. kedimin ağzı kokuyordu, kedini yaladıkça tüylerinden ve esnedikçe alıyordum o kokuyu. çürük, tartar vs yoktu. dişlerini fırçalamama izin vermiyor. ilk ay ürünün arkasında yazılan ölçekte kullandım. ağız kokusunu tamamen yok etti. artık bazen normal içme suyu veriyorum bazen de ürünün arkasında yazan ölçeğin yarısını kullanıyorum.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Dentavedin geçen yıl kullanmıştık, o yüzden hatırlamıyorum. Şu anda Hill's dental care mama, Calgel jel ve Veda Phytomins kullanıyoruz, 3 hafta sonra kontrole gideceğiz geçmezse başka tedavi yöntemleri denenecek.

merhaba, ben bunu kullandım. fakat düzenli kullandığım dönemde kedim günde 2-3 kez kusmaya başladı bir süre sonra. başta anlamadım. en son bunu kestiğim gibi düzeldi. şimdi haftada 1 ya da 2 kez damlatıyorum verdiği ölçüden daha az şekilde. artık eskisi gibi koku gidermiyor ama tabi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4692 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80068 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR