Liste Yapabilir Misiniz Bana?

gokce99
gokce99

222 Puan




  • selam**merhaba! yavru kedim olacak birisi bana tam düzgün ve fiyatlı bir liste yapabilir mi??


6 CEVAP

efegngr
efegngr

250

kendimden yola çıkarak;
Kapalı kedi tuvaleti:42TL(indirimde aldım şu an 60 tl gayet memnunum)
Kedi Kumu 25 tl marka sanicat memnunum ama woow markaya döneceğim 30 tl o da
Mama kabı 20 tl ilk zamanlar evde cam bir kaseye koyarakta yapabilirsin
Mama 90 tl 10 kiloluk olanı 460 tl hills kitten tavuklu olanı kullanıyorum ağız kokusu tüy sorunu vs. yaşamadım çok memnunum
Aşılar ilk olarak iç dış yapılıyo 75 tl o da
ev yastık vs. sana kalmış
Hepsini ***********.com dan aldım memnunum istersen malzemelerin linkini paylaşabilirim :)

Sselin1
Sselin1

122024

Mama olarak n&d dusuk tahilli tavsiye ederim icinde bol miktarda et olan kaliteli bir mama. 5 kilosu 180 lira 5 kilo mama ortalama uç yeter size. Tuvalet kabini kapali almanizi tavsiye ederim acik tuvaletlerde kumlar etrafa dagiliyor *********** 60 lira. 10 lt Kum18 lira. Yine tasima canstasi ve tirmalama tahtasini siteden alabilirsiniz 25-30 lira arasi.

TATA4242
TATA4242

118617

Eğer ileride uğraşamam derseniz,ileriye dönük olarak tavsiyem
Kedi için özel mama kabı ve su kabına gerek yok.Porselen veya seramik kaplar en sağlıklı olanları ucuza alabilirsiniz,zaten muhtemel olarak evde vardır.
Kedi elekli kedi kum kabı 80 tl
Pelet kedi kumu 25 kg 40_50 tl arası ve bu miktar 6 ay kadar çok rahat bir şekilde yeter.Yavruyken alışırsa daha iyi olur daha sağlıklı ve doğal,alerjik insanlara görede birebir,kedinizde ise ileriye dönük sorun oluşturmaz.Vet masrafını azaltır.Aslım nefes darlığı gibi hem sizin hem kediniz için en iyisi.
Mama olarak tahılsız kedi maması olan nd prime öneririm tavuk vs.göre fiyatlar değişsede 350_400 lira arası almak mümkün ve diğer kedi mamalarına göre daha ucuz ve doğal.Gine vet masrafları düşünülürse en iyilerinden.Diğer markalar Orijen veya Acana gibi üst markalar lakin bu ürünlerin,fiyatları biraz dudak uçuklatıcı cinsden.Kediniz Bamsı Beyrek gibi bir destan kahramanı gibi olsada en fazla yiyeceği aylık 2.5 kg olucağı için ileridede bu miktar dahada düşüceğinden,aylık kuru mama masrafı 400 (maksimum) lira mama desek 2.5 kg ayda gitse 100 lira yapar.
Nd yaş mama olarak 80 liraya 12 li doğal konserve mama ile haftada 3 kez verirseniz.Aylık yaş mama masrafı 80 tl olur.
Elma sirkesi doğal olarak 15 tl
Biberiye yağı 20
Lavanta yağı 20
Elma sirkesi bir su bardağı bir çay kaşığı iç parazit.Fıs fıs yardımı ile su karışımı yarı yarıya olur ise dış parazit ve mantar gibi problemlerini atar.Bizzat pire,mantar gibi şeyleri elma sirkesi ile çözdüğüm varsayılır ise bu rakam vete göre cok daha ucuz ve doğal olduğundan ilerideki,kedi problemi baz alınırsa çok daha iyi olur.Bu problem ilaca bağlı olarak,yani sürekli kullanılır ise ilerideki bir problemde tedaviye tepki vermemesi açısından ve bağışıklık kazanacağından.Tehlikeli olarak işaret eden,hastalıklar dışında kimyasala karşıyım.Bu tip durumlarda fazla antibiyotik kullanımına bağlı olarak gelişen tedaviye tepki vermeme durumu gösterilebilir.
Biberiye ve Lavanta deriyi besler ve mis gibi yapar tüm haşereleri uzak tutar,ense ve kuyruk sokumuna uygulanır.Kedi oyalanır ve içine emmesi sağlanır.Kısa sürede içine emer.Tepkileri olarak,parlak tüy,tüy dökülmesinde azalma,ağız kokusunu yok etme vb.gibi olumlu sonuçlar doğurur.
Not olarak ise barınakdan yada satın alıncaksa kısırlaştırma istenebilir,kısırlaştırma işleminden sonra alınabilir.Sebebi ise ameliyat sonrası zorlukların fazlalığı söylenebilir.Bunlar belirli bir süre sürekli bakım ve kontrol gerektirmesi,sahibin stres ve endişesi,çalışan sahiplerin mecburiyetten bakamaması(sürekli evde olamayağından iş saati=8 saat yol vs.katılırsa x saat)bundan dolayıdır ki,çiftleştirme yapılmayacaksa bu en güzeli olur.Çünkü bu evrede daha dikkatli ve özenli olmak gerektiğinden epey zorlu bir süreç.)

dilanabanoz
dilanabanoz

1036

ben öğrenciyim orta seviyeye göre bir listem var bütçeni bilemiyorum belki yüksektir bütçen ama listem şöyle;
tuvaletini sıfır almamaya çalış pahalı oluyorlar ben letgodan 30 tlye kocaman kapalı tuvalet aldım
mama golosi tavuklu yavru kedi maması 20 kiloluk aldım(300 tl) çünkü 1-2 kiloluk paketlerden çok daha ucuza geliyor
kumu proline kokusuz aldım(2x10 lt 39 tl g.gidiyrda) çok üst segment değil belki ama düzenli temizlersen ve yeterli seviyede kum koyarsan fena değil başka marka alacaksan da kesinlikle kokusuz almanı öneririm kedinin sağlığı için
mama ve su kabını bauhaustan aldım tanesi 8 tl gibi bir şeydi
kuduz aşısını ilçe tarım müdürlüğünde 5tl ye yaptırdım şansıma ellerinde iç parazit de vardı onu da 20tlye yaptırdım ama ellerinde her zaman bulunmuyormuş arayıp bilgi alabilirsin aşı kartı da çıkartıyorlar. dış parazit için de broadline ense damlası 25 tl benim veterinerden aldığım fiyat
oyuncakları da trendyldan kargo bedavaya gelsin diye her alışverişte birer tane alabilirsin :)

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

Mama kaplarini paslanmaz celik almanizi tavsiye ederim en iyisi paslanmaz celik evladiyelik kullanirsiniz. Mama olarakta kuru mama tabii ki pratik ve ucuz ama imkaniniz varsa evde kendiniz et hazirlayip verin

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

Kedi kumu olarakta mycat kullaniyorum memnunum kapali tuvaletle birlikte kullaninca hic koku problemi yasamadim kedi tuvaleti odamda olmasina ragmen.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 453 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR