4,5 Aylık Kedime Kuru Mama Dışında Bişey Yemiyor.

pillikontes
pillikontes

2876 Puan

mrb herkese.. 4,5 aylık siyam bi kedim var ve onun dışında tekir ve sarman olmak üzere 2 büyük kedim daha var.. diğer kedilerim bebekliğinden beri ne versem yer.. Ama siyam kedim kuru mama dışında arada yaş mama da yiyor ama gourmet ve bunun gibi kıyılmış olanı yiyor, parça etli yaş mama verince bile suyunu yalıyor etini yemiyor.. Tavuk ciğer haşladım verdim suratına bile bakmadı.. Sadece kuru mama yeterli gelmiyor bana.. kuru mama royal canin kitten kullanıyorum.. Ama tuhafıma giden diğer kedilerim gibi yeme alışkanlığının olmaması ..Böyle bi durumla karşılaşan yada fikri olan var mı..

15 CEVAP

bademthecatt
bademthecatt

122203

Mamanız royal canin olduğu içindir muhtemelen çünkü royal canin mamada bağımlılık yapıcı ve kedilerin bırakamadığı aroma ve tatlar var ihtimalen bu yüzdendir benim kedimde royal canin tüketiyordu ilk zamanlar ne yaptıysam asla değiştiremedim daha sonra ben daha çok inat ettim ve mamayı değiştirdim aç kaldı aç kaldı sonra mecburen yedi ve şuan çok seviyor advanceye geçmiştik biz bu ay biraz maddi açıdan sıkıntı olduğu için matisseye geçtik royal canini bırakınca peynirden ekmeğe kadar herşeyi yemeye başladı hemde keyifle yiyor yaş mamada seçmiyor bence biran önce o mamayı değiştirmeniz gerekiyor fiyatına göre içeriği çok kötü royal canin alabilecek durumunuz varsa N&D mamada alabilirsiniz ben size onu tavsiye ederim royal caninde çok fazla yağ var kedimin o mama yüzünden göbeği ful yağ oldu ve karaciğer değerleri çok yüksek çıktı testte hekim mutlaka değiştirmem gerektiğini ileride karaciğer yağlanması yapacağını söyledi bende iyice inat edip değiştirdim sizde mutlaka değiştirmelisiniz royal canin övünüldüğü gibi iyi bir mama değildir içeriği boş mamadır içinde hiç et yok bonaciboyla eş değerdir nerdeyse lütfen yazdıklarımı dikkate alın kimsenin böyle sorunlar yaşanmasını istemem :)

pillikontes
pillikontes

2876

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.. Yalnız hangi veterinere gittiysem hep royal canin çıktı ağzından.. bi de hill's ve advance mama var onları da iyi söylüyorlar ama bu konuda bi fikriniz var mı.. N&D için de iyi duyumlar aldım ama fiyat olarak biraz daha pahalı geldi cesaret edemedim.. bi de numune aradım bulamadım belki sevmez yemez diye boşa gitmesin en azından tadına baksın beğenirse alayım dedim :)

bademthecatt
bademthecatt

122203

Doğruyu konuşmak gerekirse şöyle veteriner hekimlerin bir kısmı malesef sattıkları mamaları tavsiye ediyorlar bu işten para kazanıyorlar haliyle royal canin,hills,proplan bunlar içi boş fazla övülmüş mamalar ben hiçbirini tavsiye etmiyorum advance biraz daha iyi geliyor gözüme içinde taze et var en azından ama daha iyileri de var N&D mesela ayrıca royal caninin 4 kgsiyle N&D düşük tahıllı 5 kg mamalar neredeyse aynı fiyatta *********da 5kg N&D mama 170 tlye görmüştüm tahılsızları pahalı sadece düşük tahıllılarına bakabilirsiniz çok para farkı yok :)

bademthecatt
bademthecatt

122203

N&D mama numunesi için farminaya mail atabilirsiniz stok olduğu durumlarda yolluyorlar :)

pillikontes
pillikontes

2876

peki bu N&D nin hangi ürününü almalıyım çünkü yavru olarak sadece tavuklu narlı tahılsız olanı mevcut.. diğerleri de yetişkin kediler için .. 1 hafta sonra 5 aylık olacak kızım.. :)

bademthecatt
bademthecatt

122203

Daha küçükmüş kittendan devam etmelisiniz N&Dye bütçeniz yetiyorsa onu alın bence royal caninlede pek fiyat farkı yokmuş 1 yaşına girdiğinde de düşük tahıllı serisini kullanabilirsiniz :) N&D alamıyorsanız yine farminanın ürettiği matisse markasına bakın isterseniz N&D kadar iyi değil ama orta skalada fiyat performans ürünü diyebilirim iki yavruda kullandım yavru mamasını gelişimleri güzeldi şuanda da kısır kedim için aldım memnunum isterseniz sizde bakabilirsiniz ama N&D daha iyi dediğim gibi :)

pillikontes
pillikontes

2876

çok teşekkür ederim içimi ferahlattınız kafamın karışıklığı gitti.. tavsiyenize uyup N&D alıcam yavruma umarım severek yer :)

Proplan Royal Canin ve Hill's mahşerin 3 atlısı gibi direk uzak durulması gereken mamalar.
İçinde şeker, gluten, bolca yağ, çer çöp ne ararsanız var. Et tavuk türevleri içeriyor. (burası bile bulanık ne olduğu belli değil) Kedide de bağımlılık yapıyor.

bademthecatt
bademthecatt

122203

Umarım severek yer rica ederim :)

bademthecatt
bademthecatt

122203

İlk başta yemek istemezse pes etmeyin kediler inatçı aynı çocuk gibiler her istediğini yapmayın inat edin aç kalsa da mutlaka yer mamayı geçişli yapın hem ishal olmasın hemde mamaya alışması daha kolay olsun :)

Sselin1
Sselin1

122024

N&d duşuk tahillinin istediginiz secenegini kullanabilirsiniz kitten dahil olmak uzere hepsinin yag protein vitamin degerleri ayni. Sadece kitten mamanin boyutu daha kucuk yavru kedilerin daha rahat yiyebilmesi icin. Ama kediniz zaten 5 aylikmiş rahatlikla yiyebilir n&d mamanin boyutu büyük degil zaten.

Sselin1
Sselin1

122024

N&d dusuk tahilli kittende 5 kiloluk secenek yok oyuzden yetiskin secenegini alabilirsiniz Diye yazdim. Ama tahilsiz seride var tabi onun fiyati daha yuksek. Dedigim gibi tek fark mama tanesinin boyutu icerik olarak ayni hepsi.

cevizayaz
cevizayaz

4922

Kediniz en doğrusunu yapıyor. Kediler için özel menüler oluşturmuyorsanız diğer hayvanlarınıza vermenizde hata. Veterinerim beni bu konuda çok keskin bir şekilde uyarmıştı. Tavsiyem doğru olanı yapmaya devam etsin ve kuru mamasını yesin ihtiyacı olan her şey o mamada var zaten.

Sselin1
Sselin1

122024

N&d dusuk tahillinin istediginiz secenegini kullanabilirsiniz. Kitten dahil olmak uzere hepsinin dayni sadec

pillikontes
pillikontes

2876

N&D siparişini verdim inşallah sever.. :) ya bir de hala kafamı kurcalayan şey ; sadece kuru mama yiyor bu yeterli mi tavuk et ciğer haşladım koydum önüne kokladı tadına bile bakmadı döndü gitti.. diğer kedilerimde yeme sıkıntısı yaşamadım ne versem yerler ama bu siyam diye mi böyle yani ırkına has bişey mi bilemedim valla çıldıracam :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 727 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79764 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR