Hamile Bir Kedi Nasil Anlasilir

Kayip
Kayip

5038 Puan

Kedimin hamile olmasindan supheleniyorum degisik tehkiler verior genelde cok cana yakin olan kedim sakinlesti surekli uyuyor anlamam icin belirtileri nasil olmali

1 CEVAP

TATA4242
TATA4242

118617

Search


Kedi Bakımı: Yenilikler
Kedi Sağlık Bakımı
Kedilerde gebelik
Kedilerde gebelik
twitter-icon


facebook-icon
Kedinizi çiftleştirmeyi planlamıyorsanız, en iyi yöntem her zaman onu kısırlaştırmaktır. Kedilerde gebelik önemli bir olaydır ve kedinizin yavruları olmasına izin vermek gibi önemli bir karar almanız halinde, büyük bir maceraya atılmak üzeresiniz demektir.


Anne kedi, doğum bakımını çoğunlukla kendi başına daha iyi yapar ve normal olarak en iyisi bunu ona bırakmaktır. Ancak işinin kolaylaşmasına yardımcı olmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır.


Açık belirtiler


Kedinizin gebe olduğunu gösteren bazı belirtiler vardır. İlk gösterge, kızgınlık döngüsünün sona ermesi olabilir. Bir diğer erken belirti, kedinizin meme uçlarının şişerek daha koyu, kırmızı bir renk alması olacaktır. Gebe bir kedi aynı zamanda daha fazla yiyecek ve muhtemelen 'sabah rahatsızlığı' belirtileri gösterecektir. Beş hafta sonra kedinizin şişen karnı belirginleşecek ve doğum yapıncaya kadar büyümeye devam edecektir.


Davranışlarda çarpıcı bir değişiklik görebilirsiniz. Birden bire özellikle sevecen olabilir ve sizin etrafınızda zaman geçirmek isteyebilir. Bunu karşılık, daha önce arkadaş canlısı olan kedinizin aksileştiğini ve kedini soyutladığını da fark edebilirsiniz. Endişelenmeyin; bunların her ikisi de tamamen normal davranışlardır.
Bu bilgiler size yardımcı olacaktır.Bizzat yaşadığım için biliyorum,uzatmamak adına bir siteden aldım.Bunun yanında şunuda ekleyeyim.Kedi doğum haftası yaklaşınca bağırmaya başlar,sizi benimsemiş ise yanınızda olmanızı ister ve mutlaka kuytu,güvenli bir yeri seçecektir.Eğer bu davranışları göstermez ise sizin kendi odanızı yavrulamak için uygun görecek,sizin kokunuzun güven demek olduğunu düşünecektir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 341 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80235 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR